Š ampinjoni su dostupni tijekom cijele godine zbog toga što se umjetno uzgajaju, stoga i bilo koji nedjeljni ručak možemo pripremiti uz ovu ukusnu namirnicu.Danas vam donosimo recept za ukusne šampinjone sa piletinom u slasnom umaku od povrća:
SASTOJCI:
pola kg pilećeg filea (prsa)
mrkva
luk
paprika
20 dkg šampinjona
češnjak
papar
20 dkg Goude
2 dcl vrhnja za kuhanje
sol
žlica Vegete
rajčica pasirana
njoki
Priprema:
Na malo ulja popečemo piletinu tek toliko da dobije boju.
Posolite sa malo Vegete i stavite u vatrostalnu posudu.
Na tavu u kojoj ste pirjali piletinu dodajte naribanu mrkvu i nasjeckani luk, narezanu papriku i šampinjone te sve zajedno na laganoj vatri pirjate.
Nakon 20-tak minuta protisnite češanj češnjaka, još malo Vegete, sol, papar i 2 dcl rajčice.
Pirjate još 15 minuta dolijevajući vodu ako je to potrebno.
Za to vrijeme skuhajte njoke, ocijedite i stavite preko piletine koja se nalazi u vatrostalnoj posudi.
Preko njoka prelijte umak od povrća, vrhnje za kuhanje i naribani gouda sir.
To se peče u pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Dobar tek!!
www.vzaktualno.hr/MD