Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Ananas kocke – sočno, jednostavno, brzo

Ananas kocke – sočno, jednostavno, brzo

Lifestyle
20. svibnja 2018.
Alenka Kučić
5183
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

I ove vam nedjelje predlažemo da pripremite nešto ukusno za svoje ukućane ili prijatelje, nešto čime ćete zasladiti poslijepodne. Nije komplicirano, nije preskupo i prilično je brzo gotovo, stoga se nadamo da će mnogi od vas napraviti Ananas kocke za koje su vam potrebne ove namirnice:

Za biskvit:

5 jaja
150 g šećera
120 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
4 žlice vruće vode

Za kremu:

1 veća konzerva ananasa (320 ml soka + 500 g voća)
4 žlice šećera
5 žlica gustina
500 ml slatkog vrhnja za šlag

PRIPREMA:

1. Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom par minuta. Dodati tada malo po malo brašno, vodu i prašak za pecivo. Na kraju kuhačom umiješati posebno istučen čvrsti snijeg od odvojenih bjelanjaka.

2. Biskvitnu smjesu izliti u lim za pečenje preko papira za pečenje. Peći u pećnici na 180ºC 25 minuta. Pečeni biskvit iskrenuti iz lima, odstraniti papir za pečenje i pustiti da se ohladi na rešetki. Hladan biskvit prerezati oštrim nožem po sredini kako biste dobili dvije tanje kore.

3. Za kremu prije svega treba ocijediti ananas od soka, a sok obavezno sakupiti i sačuvati. Voće izrezati na sitnije komadiće ukoliko već nije dovoljno sitno. Odvojiti 10-tak žlica soka za preljev pečenog biskvita.

4. Pomiješati gustin i šećer sa cca 100 ml soka iz konzerve. Ostatak soka staviti na laganu vatru da zakuha. U kipući sok uliti smjesu od gustina i šećera i miješajući kuhati doslovno par minuta dok se krema ne zgusne. Miješajte pjenjačom kako vam se ne bi stvorile grudice. Krema se kuha jako brzo, slično kao kada kuhate puding. Kuhanu kremu ohladiti uz miješanje. U ohađenu kremu umiješati sitno sjeckani ananas i posebno istučenu polovicu vrhnja za šlag. Preostalom polovicom šlaga ćete premazati kolač od gore.

5. Prerezani biskvit natopiti ravnomjerno sačuvanim sokom iz konzerve. Premazati kremom, preklopiti drugom korom i premazati preostalim šlagom. Dobro rashladiti i poslužiti rezano na kocke željene veličine.

izvor i foto: Reci peci
www.vzaktualno.hr

Alenka Kučić 24379 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

HAK
Dan počeo teškom prometnom nesrećom
Hrvatska i svijet
2018-05-20

Sljedeća Vijest

Proteklih je dana bilo živo i u varaždinskim muzejima
Događanja
2018-05-20
Izdvojeno
Pala nezaposlenost, a najviše radnika ponovno se tražilo u prerađivačkoj industriji
Događanja
12. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
FESTIVAL VARAŽDINSKIH DVORIŠTA U GRADSKOJ VIJEĆNICI Kreativna jezgra Varaždina – Projekti, inovacije i stvaralaštvo
Događanja
12. lipnja 2025.
Alenka Kučić
Jenkač sa svečanosti povodom Dana grada poručio: Gradimo Novi Marof kao sredinu ugodnog življenja i sigurnih ulaganja
Događanja
12. lipnja 2025.
Alenka Kučić
Varaždinske Toplice: U PŠ Petkovec proveden projekt Ljekoviti eko-etno vrt
Događanja
12. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Video & fotogalerija
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.