Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Bacanje vode u kojoj se kuhala tjestenina velika je greška – doznajte zašto!

Bacanje vode u kojoj se kuhala tjestenina velika je greška – doznajte zašto!

Lifestyle
7. travnja 2018.
Alenka Kučić
1786
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Iako ste vrlo vjerojatno među onima koji skuhanu tjesteninu ocijede, pa isperu hladnom vodom, slavni kuhari rekli bi da je to najgore što možete napraviti.
Naime, Cooking Light piše da svaki vrsni kuhar zna da je voda u kojoj se tjestenina kuhala najbolja moguća opcija za umak. Dakle, vodu ne bacajte, već ju koristite za polijevanje, primjerice, mljevenog mesa dok radite bolonjez umak.
Upravo ono što je tjestenina pustila u vodu dat će umaku finu teksturu i potrebnu gustoću. Pritom pazite da tjesteninu ne kuhate u previše vode, već sasvim dovoljno da je pokrije (i malo više jer će dio ispariti).
Pomiješajte je par puta tijekom kuhanja i stavite koju kapljicu ulja, kako se tjestenina ne bi lijepila za dno i jedna za drugu, i to je to! Kuhari na kanalu Pasta Fits su vodu u kojoj se tjestenina kuhala nazvali "tekućim zlatom".
Kada je tjestenina kuhana, u vodi će ostati savršeni koncentrat škrobi te će voda biti vidljivo viskozna. Nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina dodajte umaku koji će tako dobiti predivnu svilenkastu teksturu. Preostalu vodu nikako nemojte bacati! Napravite zalihe tako da je zamrznete u malim količinama (posude za led će savršeno poslužiti u tu svrhu). Svaki put kada radite juhe, gulaše, rižoto ili umake dodajte jednu ili dvije kockice.

tjestenina 1

www.vzaktualno.hr/zadovoljna.hr

Alenka Kučić 24431 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Agrokor: Procurile informacije - Evo tko će imati najviše dionica
Gospodarstvo
2018-04-07

Sljedeća Vijest

Pobjeda za skok na treće mjesto
Sport
2018-04-07
Izdvojeno
Vrućina ne popušta: Temperature do 37 °C, ali u petak pljuskovi i grmljavina
Hrvatska i svijet
2. srpnja 2025.
Ivana
Današnji godovnjaci su – Višnja, Oton i Martinijan, čestitajte im!
Lifestyle
2. srpnja 2025.
Jozica
VREMENSKA PROGNOZA Ni danas bez vrućina: Termometar ide do 36!
Hrvatska i svijet
2. srpnja 2025.
Jozica
Sjeverni gradovi prednjače po stopi odvajanja otpada iznad 50 posto!
Događanja
1. srpnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Video & fotogalerija
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.