Banane i puding odlična su kombinacija zbog čega je šalica pudinga od banane prilično popularna. Idealan je ovo recept i za vruće ljetne dane jer odlično rashlađuje, nema dugih priprema, ni zagrijavanja kuhinje. Za pripremu će vam trebati samo 20 minuta jer se banana puding ne peče, piše miss7.
Puding s bananom sastoji se od slojeva slatke kreme s okusom vanilije, kolačića i narezanih svježih banana prelivenih šlagom. Ovaj jednostavni, osvježavajući i fini desert za elegantniji dojam možete poslužiti u visokim staklenim čašama ili pak slatkim malim za manje porcije.
Moguće ga je pripremiti na mnogo načina, ali za brži i jednostavniji način i kako bi banane ostale svježe, umjesto klasične slastičarske kreme od jaja donosimo recept za puding sa zgusnutim kukuruznim škrobom. Kako bi priprema bila još jednostavnija možete koristiti i puding iz vrećice, a klasične čajne keksiće od vanilije možete zamijeniti keksima po izboru.
Sastojci za 6 porcija:
Pola šalice šećera
3 žlice kukuruznog škroba
Četvrt žličice soli
2 šalice punomasnog mlijeka
1 žlica maslaca
2 žličice ekstrakta vanilije
Šlag:
2 šalice masnog slatkog vrhnja
Pola šalice šećera u prahu
Dekoracija:
2 zrele tanko narezane banane
30-ak čajnih keksića, plus još za ukrašavanje
Priprema:
U srednje velikoj zdjeli otpornoj na toplinu pomiješajte šećer, kukuruzni škrob i sol.
Na srednje jakoj vatri zagrijte mlijeko, dok ne vidite mjehuriće na rubovima. Uz stalno miješanje, polako ulijevajte vruće mlijeko u smjesu šećera da se otopi. Vratite smjesu u lonac i nastavite kuhati na srednjoj vatri uz stalno miješanje silikonskom lopaticom dok puding ne prekrije stražnju stranu lopatice. Vratite u srednju zdjelu, prekrijte plastičnom folijom na površini i stavite u hladnjak dok se ne ohladi, najmanje 2 sata.
Za pripremu šlaga u zdjeli pomoću miksera ili pjenjače, umutite vrhnje i šećer u prahu u mekanu smjesu.
Pripremite 6 malih čaša, šalica ili staklenki. U svaku žlicom ulijte oko 2 žlice pudinga, a zatim stavite 2 ili 3 čajna keksića. Na vrh žlicom stavite oko 2 žlice šlaga i nekoliko kriški banane. Ponovite sa svakim drugim slojem pudinga, kolačića, šlaga i banana. Po želji ukrasite zdrobljenim kolačićima. Prije posluživanja ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata.
Dobar tek!
Foto: ilustracija / pixabay
vzaktualno.hr / miss7.24sata.hr