Ludbreška vinska cesta u subotu, 8. lipnja otvorila je vrata svojih vinskih podruma. Vinskom putovnicom posjetitelji su imali priliku uživati u eno-gastro ponudi na pet postaja Ludbreške vinske ceste: Restoran ‘Arabela’ Globočec, Vinski podrum ‘Makar’, Vinska kuća ‘Kirić’, Vinarija ‘Stručić’ i Agroturizam ‘Kežman’.
Polazna postaja na kojoj se mogla kupiti vinska putovnica bio je vinski podrum “Trsek” gdje je organiziran prigodni program uz prezentaciju projekta “Zeleno želimo”, izložbu ručnih radova i prezentaciju lokalnih ponuđača i lokalnih ludbreških proizvoda.
Cjelodnevni program završio je kod kipa svetog Vinka s vidikovcem gdje je na prigodan način obilježen i Dan ludbreškog vinogorja.
Ovogodišnji Dan otvorenih vrata vinskih podruma ujedno je bio i 4. događaj u sklopu projekta “Zeleno želimo” koji je sufinanciran iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020, a kojem je cilj izrada i implementacija novih sadržaja i proizvoda utemeljenih na aktivnom uključivanju baštine u turističku ponudu. U sklopu projekta nastat će nekoliko mikroproizvoda, a ludbreški mikroproizvod je upravo vino.
vzaktualno.hr