Zreli plodovi kestena napustili su svoje bodljikave kućice pa ako ste ljubitelj kesten pirea, idealno je vrijeme za domaću varijantu bez konzervansa i drugih dodataka.
Kesten pire je, s malo šlaga i slatkih ukrasa poslastica već sam po sebi, ali i odličan temelj na kojemu možete graditi svakojake slastice, donosi tportal.
U pripremi mogu sudjelovati i vaši najmlađi ukućani i svojim malim prstićima oljuštiti slatke plodove kuhanog kestena, pa će vam za pripremu ukusnog i zdravog kesten porea trebati samo pola sata.
Potrebni sastojci za 4 osobe:
400 g kuhanih i oguljenih kestena
40 ml ruma
70 g šećera
12 ml arome vanilije
200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
U loncu s malo vode izmiješajte šećer i nakon što zavrije, kuhajte na laganoj vatri minutu-dvije, dok ne dobijete polurijetki sirup.
Maknite lonac s izvora topline i u njega dodajte rum, aromu vanilije te sve malo protresite.
Pustite da se malo ohladi.
Kuhane i oguljene kestene usitnjavajte postupno u multipraktiku uz dolijevanje sirupa.
Kesten pire protisnite kroz pasirku, a želite li ga jesti takvog, premjestite ga uz zdjelice, dodajte na vrh šlag i po želji ukrasite čokoladnim ukrasima.
I to je to, poručuje poznati chef Almo Čatlak.
screenshot/tportal
aktualno.hr/tportal.hr