Rijetko što nas ostavi bez teksta kao ove dvije riječi: čokoladni cheesecake. Ako još ne moramo niti uključiti pećnicu da bismo pripremili i uživali u ovoj slastici, oduševljenje još je veće
Recept za baš takvu tortu podijelila je Nataša Pralica na svojem blogu Natašini kolači. Ona ističe da je riječ o vrlo ukusnom i kremastom desertu, piše Zadovoljna.hr.
Ukoliko razmišljate što bi slatko pripremili, a volite slastice sa sirom, onda vam svakako preporučujem ovaj čokoladni chessecake, kaže hrvatska blogerica.Velika prednost mu je što se ne peče, jednostavno pratite slijed pripreme i torta će brzo biti gotova.
Sastojci za podlogu torte:
150 grama mljevenog keksa
100 ml mlijeka
100 grama otopljenog margarina ili maslaca
100 grama šećera
100 grama otopljene čokolade za kuhanje
Sastojci za kremu:
400 ml vrhnja za šlag
300 grama krem sira
200 grama otopljene mliječne čokolade
130 grama šećera u prahu
Sastojci za preljev:
150 grama čokolade za kuhanje
150 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Pomiješajte sastojke za podlogu torte (kekse, mlijeko, otopljeni margarin i čokoladu te šećer) dok ne dobijete ljepljivu, ali kompaktnu smjesu.
2. Podlogu pravilno utisnite u kalup za torte promjera 26 centimetara i stavite u hladnjak da se stisne.
3. Izradite vrhnje za šlag za kremu, ali ga nemojte previše „istući“. Čim šlag postane čvrst (i ne klizi iz posude koju ste nakratko okrenuli), prestanite s miješanjem.
4. U zasebnoj posudi pomiješajte krem sir i šećer u prahu. Kremi dodajte otopljenu čokoladu, a potom pjenjačom postupno umiješajte šlag.
5. Kremu rasporedite preko podloge torte i ponovo stavite u hladnjak.
6. Napravite preljev za tortu na sljedeći način: u loncu ugrijete vrhnje za šlag na srednjoj temperaturi. Kada smjesa zavrije prelijte je preko nasjeckane čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada ne otopi do kraja.
7. Pustite da se preljev malo ohladi prije nego što ćete ga preliti preko torte.
8. Čokoladni cheeseckae stavite u hladnjak da se stisne na nekoliko sati, a najbolje bi bilo preko noći.
foto (nasl): Nataša Pralica
ak/vzaktualno.hr/zadovoljna.hr