Donosimo vam recept za ukusnu i laganu proljetnu slasticu – Cheesecake s jagodama. Priprema ove torte je brza i jednostavna, neće vam oduzeti više od 40 minuta, a jagode će ovoj torti dati osvježenje i odličan okus.
Sastojci:
1 Cheesecake Dolcela
3 žlice mlijeka
60 g maslaca
3 žlice kakaa u prahu
300 g krem sira (mascarponea)
250 ml mlijeka
500 g jagoda
1 limun šećer Dolcela
1 vanilin šećer Dolcela
1 crveni preljev za torte Dolcela
2 žlice šećera (40 g)
250 ml vode
Priprema:
1. Mješavini za podlogu dodajte kakao, ulijte mlijeko i promiješajte. Dodajte rastopljeni maslac, dobro promiješajte i rasporedite u kalup za torte promjera 24 cm. Mješavinu utisnite da dobijete jednoličnu podlogu i stavite u hladnjak na 20 minuta.
2. Jagode, vanilin šećer i limun šećer zagrijte do vrenja i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
3. Omekšale jagode usitnite u pire i ohladite. U hladno mlijeko dodajte mješavinu za kremu i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu (3 minute). Dodajte sir i hladan pire od jagoda te sve dobro promiješajte. Kremu nanesite na podlogu u kalupu i poravnajte.
4. Pomiješajte sadržaj vrećice preljeva za torte sa šećerom i 3 žlice hladne vode. Ostatak vode zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ulijte pripremljenu smjesu. Miješajući ponovo zagrijte do vrenja. Preljev hladite nekoliko minuta i pažljivo prelijte preko torte.
Dio jagoda možete staviti preko torte prije preljeva. Poslužite ohlađeno.
Dobar tek!
vzaktualno.hr / Coolinarika