Nedjelja je dan za nešto slatko, a s kakao kolačem ne možete pogriješiti. Biskvit ovog kolača je lagan i lepršav, a kolač je brz i jednostavan za napraviti.
Sastojci koji su vam potrebni:
3 jaja
60 g glatkog brašna
40 g kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
100 g šećera
100 ml slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Preljev:
100 g čokolade za kuhanje
100 ml mlijeka
1 rum šećer ili 1-2 žlice ruma
1 žlica Lino Lade nougat
Priprema:
1. Pećnicu ugrijati na 180°C. Pripremiti kalup za pečenje.
2. Cijela jaja dobro istući sa šećerom. Dodati slatko vrhnje i ulje i još kratko izmiksati. Brašno i kakao pomiješati. Zatim dodati prašak za pecivo i postepeno dodavati u tekuću smjesu uz miješanje pjenjačom.
3. Smjesu izliti u nauljen kalup i peći oko 25 minuta. Ako se peče u užem kalupu produžiti pečenje za 10 minuta. Tijesto provjeravati čačkalicom.
4. Za preljev nakidanu čokoladu preliti mlijekom i otopiti na laganoj vatri, umiješati Lino Ladu, rum šećer ili rum. Preliti preko toplog kolača. Ostaviti u frižideru da se čokolada stisne i poslužiti.
5. Umjesto preljeva može se samo posipati šećerom u prahu.
Dobar tek!
vzaktualno.hr/coolinarika.com