Od danas do 1. svibnja održavat će se treći po redu Dani okusa varaždinskoga kraja koji ove godine obuhvaćaju 14 ugostiteljskih objekata - nositelja standarda Okusi varaždinskoga kraja. Oni će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućiti da po promotivnoj cijeni od 75 kuna uživaju u dva menija od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica našega kraja.
Poseban naglasak u ovogodišnjim menijima stavljen je na jela od buče i varaždinsko bučino ulje, autohton i iznimno kvalitetan proizvod koji Varaždinska županija želi pretvoriti u prepoznatljiv brend – ističe Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije, uz poziv građanima da rezerviraju svoje mjesto u jednom od restorana i uživaju u okusima varaždinskog kraja.
Svih 14 ugostiteljskih objekata, koji sudjeluju u manifestaciji, ujedno su nositelji standarda „Okusi varaždinskoga kraja“, a to su Arabela iz Globočeca Ludbreškog i August iz Varaždina, Grešna pilnica iz Klenovnika, hotel La Gus i Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, hotel Minerva i Đurina hiža iz Varaždinskih Toplica, hotel Trakošćan, restoran Palatin, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Varaždin, restoran Verglec, restoran Garestin i restoran Bedem iz Varaždina. Oni će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućiti da uživaju u bogatstvu i raznolikosti jela koje su pripremale generacije domišljatih domaćica.
Iz Turističke zajednice Varaždinske županije poručuju:
Doživjeti kuhinju varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. Ljudi su ovdje oduvijek znali uživati u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu, u dobrom jelu i piću. Zato to preporučuju i svojim gostima.
www.vzaktualno.hr