Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Donosimo vam recept za tortu bez pečenja s kokosom i malinama

Donosimo vam recept za tortu bez pečenja s kokosom i malinama

Lifestyle
9. lipnja 2024.
Ivana
958
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Pronašli smo super recept za tortu bez pečenja s kokosom i malinama na recepti.index.hr. Jako je fina i zasigurno ćete je htjeti napraviti, a i probati.

Od sastojaka vam je za podlogu potrebno: 300 g mljevenih keksa, 2 žlice šećera u prahu

130 g maslaca i 200 ml soka od naranče.

Za krema od kokosa: 600 ml vode,2 vrećice praška za puding okusa vanilije, 6 žlica šećera

50 g bijele čokolade, 100 g maslaca, 250 g kokosa.

Za sloj od voća potrebno je 200 g malina, 5 žlica šećera, 100 ml vode i 2 žlice gustina.

Za glazuru vam treba100 g tamne čokolade i 4 žlice ulja.

Pripremite podlogu

Okrugli kalup obložite papirom za pečenje i pripremite podlogu od keksa. Možete koristiti bilo koje kekse i samljeti ih u blenderu, a možete kupiti i već mljevene kekse.

Pomiješajte sve sastojke, utisnite ih u kalup, poravnajte čašom i stavite u hladnjak dok pripremate kremu i voćni sloj.

Napravite voćni sloj

Za voćni sloj u zdjelu stavite 50 ml vode pa dodajte maline i šećer i pričekajte da smjesa zakuha. U 50 ml vode razmutite gustin i ulijte u kipuću smjesu.

Vruće maline prelijte preko podloge od keksa i ostavite na sobnoj temperaturi da se malo ohlade, a onda stavite u hladnjak dok pripremate kremu od kokosa.

Pripremite kremu

Za kremu od kokosa pomiješajte 500 ml vode i šećer. U ostalih 100 ml vode pomiješajte puding pa uspite u kipuću vodu sa šećerom. U vrući puding dodajte maslac i čokoladu pa miješajte do kompaktne teksture.

Kremu ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađenu kremu razmutite mikserom pa postupno dodajte kokosovo brašno. Rasporedite je preko malina pa ostavite preko noći u hladnjaku.

Prelijte glazurom

Otopite čokoladu i prelijte je preko torte, ostavite da malo očvrsne, a zatim poslužite tortu.

FOTO: Screenshot

vzaktualno.hr/recepti.index.hr

 

Ivana 1277 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Gradonačelnik Škvarić potpisao ugovore s 13 OPG-ova za potpore u poljoprivredi
Događanja
2024-06-09

Sljedeća Vijest

Varaždinci su pravi filmofili! Protekle godine u kino otišlo skoro 180 tisuća gledatelja
Događanja
2024-06-09
Izdvojeno
Sunčano i vruće – temperature idu do 35 stupnjeva!
Hrvatska i svijet
23. lipnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Thompsonov koncert sve bliže, svi koji imaju karte jedva čekaju: Kojem se hitu najviše veselite?
Lifestyle
22. lipnja 2025.
Ivana
Međimurje u znaku Matice hrvatske – novo vodstvo izabrano na Skupštini u Čakovcu
Događanja
22. lipnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Hrvatska velikog srca: Pomozimo Biljani!
Hrvatska i svijet
22. lipnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Video & fotogalerija
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.