Pronašli smo super recept za tortu bez pečenja s kokosom i malinama na recepti.index.hr. Jako je fina i zasigurno ćete je htjeti napraviti, a i probati.
Od sastojaka vam je za podlogu potrebno: 300 g mljevenih keksa, 2 žlice šećera u prahu
130 g maslaca i 200 ml soka od naranče.
Za krema od kokosa: 600 ml vode,2 vrećice praška za puding okusa vanilije, 6 žlica šećera
50 g bijele čokolade, 100 g maslaca, 250 g kokosa.
Za sloj od voća potrebno je 200 g malina, 5 žlica šećera, 100 ml vode i 2 žlice gustina.
Za glazuru vam treba100 g tamne čokolade i 4 žlice ulja.
Pripremite podlogu
Okrugli kalup obložite papirom za pečenje i pripremite podlogu od keksa. Možete koristiti bilo koje kekse i samljeti ih u blenderu, a možete kupiti i već mljevene kekse.
Pomiješajte sve sastojke, utisnite ih u kalup, poravnajte čašom i stavite u hladnjak dok pripremate kremu i voćni sloj.
Napravite voćni sloj
Za voćni sloj u zdjelu stavite 50 ml vode pa dodajte maline i šećer i pričekajte da smjesa zakuha. U 50 ml vode razmutite gustin i ulijte u kipuću smjesu.
Vruće maline prelijte preko podloge od keksa i ostavite na sobnoj temperaturi da se malo ohlade, a onda stavite u hladnjak dok pripremate kremu od kokosa.
Pripremite kremu
Za kremu od kokosa pomiješajte 500 ml vode i šećer. U ostalih 100 ml vode pomiješajte puding pa uspite u kipuću vodu sa šećerom. U vrući puding dodajte maslac i čokoladu pa miješajte do kompaktne teksture.
Kremu ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađenu kremu razmutite mikserom pa postupno dodajte kokosovo brašno. Rasporedite je preko malina pa ostavite preko noći u hladnjaku.
Prelijte glazurom
Otopite čokoladu i prelijte je preko torte, ostavite da malo očvrsne, a zatim poslužite tortu.
FOTO: Screenshot
vzaktualno.hr/recepti.index.hr