Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Dunavski valovi: Recept za desert koji će impresionirati svakog gosta

Dunavski valovi: Recept za desert koji će impresionirati svakog gosta

Lifestyle
27. listopada 2024.
Sara Smoljan
577
kolac desert Dunavski valovi
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Dunavski valovi su puno više od običnog deserta. S ovim ćete receptom zadiviti ukućane i goste, a pronašli smo ga na Coolinarika.

Sastojci

Tijesto

6 jaja
250 g maslaca
250 g šećera
1 Dolcela vanilin šećer
100 ml mlijeka
160 g Podravka glatkog brašna
160 g Podravka oštrog brašna
1 Dolcela prašak za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog cimeta
3 žlice mlijeka
500 g ocijeđenih višanja iz Podravka kompota light ili 500 g svježih višanja bez koštica

Krema

750 ml mlijeka
2 vrećice Dolcela pudinga od vanilije
2 Dolcela vanilin šećera
100 g šećera
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu

Glazura

200 g čokolade za kuhanje
8 žlica mlijeka
60 g maslaca

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pjenasto izmiješajte omekšali maslac, šećer i vanilin šećer, a potom dodajte žumanjke i mlijeko te dobro izmiješajte.

Brašna pomiješajte s praškom za pecivo i postupno dodajte smjesi. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Pripremite dublji kalup (35×22 cm) namazan maslacem i posut brašnom. Dvije trećine tijesta ulijte u kalup i poravnajte. U ostatak tijesta umiješajte kakao, cimet i mlijeko te prelijte svijetlu smjesu. Dodajte višnje i lagano ih utisnite u smjesu. Pecite oko 40 minuta.

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Prašak za puding pomiješajte s malo mlijeka, šećerom i vanilin šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni puding i kuhajte dok se zgusne. Ohladite uz foliju na površini.

Omekšali maslac razradite sa šećerom u prahu i postupno dodajte ohlađeni puding. Premažite ohlađeni biskvit.

Za glazuru, otopite maslac, dodajte narezanu čokoladu i mlijeko te miješajte dok se ne sjedini. Ostavite da se ohladi i prelijte preko kreme.

Kolač prije posluživanja dobro ohladite i narežite na kocke ili rombove.

FOTO: printscreen YouTube ReciPeci
vzaktualno.hr/web.coolinarika.com

Sara Smoljan 605 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Rano otkrivanje raka dojke spašava živote, a među tom skupinom su i sve mlađe žene
Događanja
2024-10-27

Sljedeća Vijest

AKUD Žensko kazalište iz Gornjeg Jesenja proslavilo 50. rođendan
Događanja
2024-10-27
Izdvojeno
Ponovno vam donosimo najbolju ponudu poslova u Varaždinskoj županiji – pogledajte
PR članak
7. lipnja 2025.
Ivana
Na 20. obljetnicu osnutka, Udruga branitelja Hrvatske – Lepoglava obilježila Dan OSRH i Dan Hrvatske kopnene vojske
Događanja
7. lipnja 2025.
Alenka Kučić
Arheološki park “Iovia” sudjelovao u međunarodnom programu “Susret u vrtovima”
Događanja
7. lipnja 2025.
Alenka Kučić
Konstituirana Vijeća mjesnih odbora Mihaljekov Jarek i Donja Šemnica
Događanja
7. lipnja 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
FOTO Mali Varaždinci proslavili najšareniji dan u godini! Njih 1500 zaplesalo na Europskom trgu
Fotogalerija
4. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.