Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Dunavski valovi: Recept za desert koji će impresionirati svakog gosta

Dunavski valovi: Recept za desert koji će impresionirati svakog gosta

Lifestyle
27. listopada 2024.
Sara Smoljan
667
kolac desert Dunavski valovi
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Dunavski valovi su puno više od običnog deserta. S ovim ćete receptom zadiviti ukućane i goste, a pronašli smo ga na Coolinarika.

Sastojci

Tijesto

6 jaja
250 g maslaca
250 g šećera
1 Dolcela vanilin šećer
100 ml mlijeka
160 g Podravka glatkog brašna
160 g Podravka oštrog brašna
1 Dolcela prašak za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog cimeta
3 žlice mlijeka
500 g ocijeđenih višanja iz Podravka kompota light ili 500 g svježih višanja bez koštica

Krema

750 ml mlijeka
2 vrećice Dolcela pudinga od vanilije
2 Dolcela vanilin šećera
100 g šećera
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu

Glazura

200 g čokolade za kuhanje
8 žlica mlijeka
60 g maslaca

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pjenasto izmiješajte omekšali maslac, šećer i vanilin šećer, a potom dodajte žumanjke i mlijeko te dobro izmiješajte.

Brašna pomiješajte s praškom za pecivo i postupno dodajte smjesi. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Pripremite dublji kalup (35×22 cm) namazan maslacem i posut brašnom. Dvije trećine tijesta ulijte u kalup i poravnajte. U ostatak tijesta umiješajte kakao, cimet i mlijeko te prelijte svijetlu smjesu. Dodajte višnje i lagano ih utisnite u smjesu. Pecite oko 40 minuta.

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Prašak za puding pomiješajte s malo mlijeka, šećerom i vanilin šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni puding i kuhajte dok se zgusne. Ohladite uz foliju na površini.

Omekšali maslac razradite sa šećerom u prahu i postupno dodajte ohlađeni puding. Premažite ohlađeni biskvit.

Za glazuru, otopite maslac, dodajte narezanu čokoladu i mlijeko te miješajte dok se ne sjedini. Ostavite da se ohladi i prelijte preko kreme.

Kolač prije posluživanja dobro ohladite i narežite na kocke ili rombove.

FOTO: printscreen YouTube ReciPeci
vzaktualno.hr/web.coolinarika.com

Sara Smoljan 604 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Rano otkrivanje raka dojke spašava živote, a među tom skupinom su i sve mlađe žene
Događanja
2024-10-27

Sljedeća Vijest

AKUD Žensko kazalište iz Gornjeg Jesenja proslavilo 50. rođendan
Događanja
2024-10-27
Izdvojeno
Stižu lokalni pljuskovi, ali temperature i dalje ljetne!
Hrvatska i svijet
12. rujna 2025.
Jozica
IMENDANI Ovo su današnji slavljenici, želimo im sve najljepše!
Lifestyle
12. rujna 2025.
TVarjacic
Otvorena prva retrospektivna večer jubilarnog 60. Festivala kajkavskih popevki u Krapini
Događanja
11. rujna 2025.
Jozica
„Stara vještina za novo doba”: Izložba zemlje partnera Festivala čipke u Lepoglavi – Crne Gore
Događanja
11. rujna 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
Ovako se danas probudila Krapina – započela velika proslava 150 godina DVD-a Krapina
Fotogalerija
6. rujna 2025.
FOTOGALERIJA Kiša je prestala, špancireri stižu u Varaždin – ovako je bilo prvog dana na ulicama i trgovima grada
Fotogalerija
22. kolovoza 2025.
FOTOGALERIJA „Šminkanje” Varaždina uoči 27. Špancirfesta
Fotogalerija
19. kolovoza 2025.
Župan Stričak: Svima koji su sudjelovali u najvažnijoj bitci u povijesti hrvatskog naroda, u Oluji, veliko hvala!
Fotogalerija
4. kolovoza 2025.
Povodom 150 godina rudarstva u Starom Golubovcu, otvorena atraktivna izložba rudarskih predmeta
Fotogalerija
20. srpnja 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.