Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • HRSKAVA TORTA OD VIŠANJA: Kremasto-hrskava kombinacija koja će vas oboriti s nogu!

HRSKAVA TORTA OD VIŠANJA: Kremasto-hrskava kombinacija koja će vas oboriti s nogu!

Lifestyle
25. rujna 2022.
Alenka Kučić
710
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Lagana torta na hrskavoj podlozi od cornflakesa i badema, s mekanom kremom od sira i obilno nadjevena višnjama... Odlična slastica koja bi vas i vaše ukućane i goste mogla doista oboriti s nogu.

Recept smo za vas pronašli na portalu Moja kuhinja.

Sastojci:

Za podlogu:
-150 g bijele čokolade
-30 g maslaca
-100 g badema (sjeckani na listiće)
-75 g cornflakesa

Za kremu:
-5 listića bijele želatine
-2 žumanjka
-100 - 150 g šećera u prahu
-200 g kremastog sira npr. Philadelphia
-150 g punomasnog jogurta
-ribana korica limuna
-2 bjelanjka

Za nadjev i dekoraciju:
-1 staklenka kompota od višanja (bez koščica)
-šećer po ukusu
-oko 3 žlice gustina (kukuruznog škroba)
-čokoladna dekor srca

Priprema:

Za podlogu otopiti čokoladu na pari, maslac omekšati. Bademe popeći u tavi bez masnoće, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, cornflakes usitniti po potrebi i izmiješati s bademima.

Umiješati čokoladu i maslac. Sastaviti sve sastojke i dobro izmiješati.
Masu rasporediti na dno kalupa promjera 26 cm prekrivenog papirom za pečenje i poravnati.
Odložiti u hladnjak da se stegne.

Za pripremu kreme potopiti želatinu. Žumanjke kremasto umutiti sa šećerom u prahu, dodati sir, jogurt, limunovu koricu i sve dobro umutiti.

Želatinu ocijediti, i otopiti je na laganoj vatri. U želatinu dodati 2 žlice kreme, dobro izmiješati i umiješati u preostalu kremu.

Bjelanjke ulupati u čvrst snijeg, i prije nego što se krema počne želirati, lagano umiješati u kremu.

Kremu nanijeti preko podloge i poravnati.

Ukuhati višnje sa šećerom (dok ne zavrije), u malo soka razmutiti gustin i time zgusnuti višnje. Ohladiti smjesu i nanijeti je preko kreme.

Tortu hladiti minimalno 2 sata. Zatim ukloniti obruč kalupa, prebaciti tortu na pladanj i dekorirati.

screenshot/youtube
vzaktualno.hr/mojakuhinja.net

Alenka Kučić 24211 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

U Varaždinskoj županiji 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom
Događanja
2022-09-25

Sljedeća Vijest

PANDEMIJA NIJE GOTOVA U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv omikrona, otvaraju se cijepni punktovi
Hrvatska i svijet
2022-09-25
Izdvojeno
Varaždinskih buseka sve je više i sve su popularniji – 160 posto više putnika nego lani!
Događanja
16. svibnja 2025.
Alenka Kučić
Sutra u Krapini velika vatrogasna vježba, dolazi i kanader
Događanja
16. svibnja 2025.
Ivana
U Bednji uskoro novo fitness igralište na otvorenom
Događanja
16. svibnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
PU varaždinska kreće u veliku akciju s brojnim policajcima i svim raspoloživim uređajima i opremom!
Crna kronika
16. svibnja 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
FOTO Mali Varaždinci proslavili najšareniji dan u godini! Njih 1500 zaplesalo na Europskom trgu
Fotogalerija
4. ožujka 2025.
Toplički fašnjak: Tradicija, veselje, šarenilo i kreativnost na ulicama Varaždinskih Toplica
Fotogalerija
3. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.