Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Događanja
  • Hrvatski chef Špiček i bistranski kuhar Lešnjak pozivaju na “Bistransku čušpajzijadu” u subotu

Hrvatski chef Špiček i bistranski kuhar Lešnjak pozivaju na “Bistransku čušpajzijadu” u subotu

Događanja
6. rujna 2024.
Ema Rukav
452
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Središnje događanje ovogodišnje manifestacije "Dani Bistre" biti će „Bistranska čušpajzijada” koja će se održati u subotu, 7. rujna. Riječ je o najvećem gastronomsko-zabavnom i društvenom događanju u Bistri koje ove godine obilježava svoje šesto izdanje.

Ukupno 24 ekipa u svojim će kotlićima pripremati čušpajze inspirirane zagorskim bistranskim zavičajem i lokalnom kuhinjom. Tko će pripremiti najukusniji čušpajz, ocijenit će poznati hrvatski chef Tomislav Špiček, voditeljica Karmela Vukov-Colić te kuhari Željka Klemenčić i domaći Stjepan Lešnjak. Upravo je Lešnjak naglasio važnost promocije spravljanja čušpajza, a motiv i cilj je i više nego opravdan - da se djeci približe jela koja se konzumiraju žlicom. Lešnjak je pojasnio i koje su karakteristike dobrog čušpajza.

-Čušpajz se prije svega radi na masti, a ne na ulju. To je prva i osnovna stvar. Isto tako dobar čušpajz ne smije biti ni prerijetki ni pregusti. Svakako je poželjno i suho meso zbog arome, a isto tako i špek. I naravno, prilikom same pripreme, prvo se zagrije mast, zatim špek i onda tek ide luk i ostalo - savjet je Lešnjaka koji je naglasio kako su glavni kriteriji kod ocjenjivanja miris, okus, boja, urednost stola i opći dojam.

Hrvatski chef Tomislav Špiček dio je komisije koja će odlučiti tko najbolje spravlja čušpajz. Uoči samog natjecanja Špiček  ima važan savjet za sve ekipe, a to je da se koristi manje mesa.

-Delamo čušpajze, a ne mesna jela. Ako imamo čušpajze onda ne moramo koristiti više mesa nego čušpajze. Ja velim, ako delaš mahune ili ako delaš grah, onda nemre unutra biti bunceka, špeka, kobasici. Kuhaš grah čušpajz znači grah mora biti, a ovo je samo malo za šmek, kak se veli. Znači to su pravi čušpajzi - zlata je vrijedan savjet hrvatskog chefa.

Što se tiče samog rasporeda u subotu ekipe se okupljaju od 14.00 do 15.00 sati kada počinje kuhanje. U 17.00 počinje ocjenjivanje, a samo kuhanje biti će gotovo do 18.00 sati. Proglašenje pobjednika je predviđeno u 19.30 sati.

Podsjećamo kako je prošle godine pobjednik bila ekipa "Stari štagelj", a koja će ekipa, između njih 24, ove godine ponijeti naslov pobjednika znati će se u subotu navečer.

vzaktualno.hr

Ema Rukav 332 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Ne propustite “Susrete za Rudija“: Na nebu iznad Gornje Stubice letjet će i Rafali
Događanja
2024-09-06

Sljedeća Vijest

Ante Ćorić ponovno u HNL: Potpisao za Varaždin na dvije godine
Sport
2024-09-06
Izdvojeno
Općine Donja Voća i Starše organizirale prvi susret prekograničnog projekta “Igre prošlosti za budućnost bez granica”
Događanja
17. lipnja 2025.
Ivana
Aktualni sat pun pitanja – od smrada i bala do POS stanova i garaža
Događanja
17. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Proslava Dana općine Jesenje i Župe sv. Ivana Krstitelja uz bogat i raznovrstan program
Događanja
17. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Odlučio ždrijeb: NK Varaždin novu prvenstvenu sezonu otvara protiv Gorice
Sport
17. lipnja 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.