Proizvođači povrća jedan su od najvažnijih, ali i najpodcjenjenijih stupova domaće poljoprivrede. Njihov cjelogodišnji rad donosi svježe, kvalitetno i domaće povrće na stolove hrvatskih obitelji.
Unatoč iznimnim prirodnim uvjetima za proizvodnju, hrvatski povrćari i dalje se suočavaju s izazovima konkurentnog tržišta, nelojalnim uvozom i sve bržim zahtjevima modernog tržišta.
Zato Gospodarski list i ove godine okuplja struku, proizvođače i ključne dionike sektora na 9. konferenciji „Hrvatsko povrće", koja će se održati od 10. do 12. prosinca u Varaždinu.
Ovaj stručni skup postao je nezaobilazno mjesto za sve koji se bave proizvodnjom, otkupom, doradom, preradom, distribucijom i prodajom povrća. Sudionici će imati priliku čuti najnovija saznanja iz prakse i znanosti, upoznati moderne tehnologije, raspraviti o tržišnim izazovima te dobiti konkretne preporuke za unapređenje poslovanja.
Program donosi:
- plenarna predavanja o održivosti, reputaciji proizvoda i organizaciji tržišta
- panel raspravu s ključnim akterima hrvatskog povrćarstva
- teme iz energetike, hidroponije, tehnologije uzgoja, prehrane biljaka i primjene biostimulatora
- predavanja o zaštiti bilja, eko proizvodnji, skladištenju, doradi i preradi
- pub kviz o štetnicima, radionice i predstavljanje rješenja iz prakse
- organizirane stručne posjete i druženja za umrežavanje
Konferencija Hrvatsko povrće mjesto je gdje proizvođači, stručnjaci i partneri u lancu vrijednosti zajedno pronalaze rješenja za stabilniju, konkurentniju i održiviju proizvodnju.
Ako ste dio povrćarskog sektora – ovo je događaj koji ne smijete propustiti, a prijaviti se možete OVDJE
Uz Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, pokrovitelji konferencije su Varaždinska županija i Hrvatska poljoprivredna komora.
foto: arhiva
vzaktualno.hr






