Sezona je mnogima omiljenog ljetnog voća, trešanja, a jedan od prijedloga kako ih iskoristiti je jednostavan biskvit. Brzo se priprema i još brže nestaje s tanjura, piše Zadovoljna.hr.
Sastojci:
250 grama očišćenih trešanja
1 jogurt (200 ml)
2 velika jaja
pola čaše šećera
pola čaše ulja
2 čaše oštrog brašna
2 male žličica praška za pecivo
malo ulja i brašna za kalup
Priprema:
Kalup za pečenje premažite uljem i posipajte oštrim brašnom. Pećnicu upalite na 180 Celzijevih stupnjeva.
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa prosijte u posudu. U drugu posudu ubacite jaja i šećer i miksajte oko pet minuta, sve dok smjesa ne postane gusta i ne dobije svijetložutu boju. Malo po malo dodajte ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini.
U posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smjese uz pomoć špatule ili pjenjače. Nakon toga dodajte prosijano brašno i umiješajte ga u smjesu, a na kraju ubacite očišćene trešnje i sve sjedinite.
Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.
Kolač je gotov kada poprimi tamnu zlatnožutu boju i kada se odvoji od rubova. Izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi, a nakon toga po želji pospite šećerom u prahu.
vzaktualno.hr / zadovoljna.hr