Kestena, kao i svake jeseni, ima u izobilju, ali i njima će proći sezona, stoga ne smijemo propustiti uživanje u okusima koje nam pružaju. Kuhani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su uvijek prefini, a uz našu pomoć doznajte kako ih ispeći kod kuće, čak i ako nemate posebnu tavicu za kestene.
Za početak, koru kestena treba zarezati, ali ne mučite se radeći na njima nekakve križiće – bit će sasvim dovoljna jedna duga linija duž cijelog kestena. A najbolje je napraviti ju nazubljenim nožem za kruh!
Nakon toga, kestene stavite u lonac s vodom. Uključite vatru i kuhajte dok voda ne zavrije, a potom ih dobro ocijedite.
Kad se ocijede, stavite kestene u posudu za pečenje i pecite ih na 220 stupnjeva, od 20 do 25 minuta. Kad su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.
I to je to, jednostavno, a učinkovito! Isprobajte svakako ovog vikenda!
screenshot
a.kučić/vzaktualno.hr