Sezona je bundeva i pravo je vrijeme za ludo dobar desert. Bundeve postaju sve popularnije, a njihova primjena u kulinarstvu je zaista široka, tako da nećete pogriješiti ako isprobate ovaj recept.
Prenosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecakea s bundevom.
Sastojci
Podloga
300 g keksa po izboru
70 g maslaca, rastopljenog
malo maslaca za premazivanje kalupa
Krema
500 g krem sira
100 g šećera
½ žličice ekstrakta vanilije
2jaja
120 g pirea od bundeve
½ žličice mljevenog cimeta
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
šlag (po želji)
Priprema
Podloga
Pripremite kalup
Okrugli kalup promjera 23 cm dobro premažite maslacem.
Sameljite kekse
Kekse usitnite u blenderu, prebacite u zdjelicu, dodajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu lagano utisnite u kalup.
Pecite
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite kalup u pećnicu na 4 minute.
Krema
Sjedinite sastojke
U posudi srednje veličine mikserom sjedinite krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Odvojite 1 šalicu smjese, a ostatak izlijte na ohlađene kekse i stavite u hladnjak dok pripremate drugi sloj kreme.
Dodajte pire od bundeve
Lagano umiješajte pire od bundeve i začine u smjesu koju ste prethodno odvojili. Pažljivo prelijte na kremu od sira.
Pecite
Pećnicu smanjite na 165 stupnjeva, ubacite tortu i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Preko noći stavite u hladnjak da se krema stisne. Izvadite iz kalupa, narežite i po želji servirajte sa šlagom.
vzaktualno.hr / recepti.index.hr