Nedjelja je dan za odmor i obitelj, a pao nam je i snijeg. Ima li boljeg mirisa zime od cimeta i jabuka koji je tako cozy i topao? Mi zato danas pečemo crumble od jabuka. Probajte ga i vi!
Sastojci
4-5 jabuka
2 žličica soka limuna
1 Vanilin šećer
1žličica cimeta
Za preko je potrebno:
160 g brašna
100 g smeđeg šećera
100 g omekšalog maslaca
šećer u prahu za posipanje
20 g badem listića
Priprema
Sve sastojke i posudu u kojoj ćete peći kolač. Jabuke oguliti i nasjeckati na kocke pa ih posuti sa sokom od limuna, sećerom i cimetom i fino promiješati.
Brašno pomiješati sa svim sastojcima i napraviti malo krupniju smjesu sa mikserom ili rukama. Raspodijeliti preko jabuka, dodati badem listiće preko i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta.
Gotov crumble posuti sa šećerom u prahu i poslužiti po ukusu sa sladoledom od vanilije.