Donosimo vam jednostavan i ukusan recept za kolač od jabuka s petit keksom i šlagom – savršen spoj sočne voćne smjese i hrskavih keksa. Ovaj kolač je idealan za svaku priliku, a njegova priprema je laka i brza. Recept je preuzet s kolaci.biz.
SASTOJCI:
Smjesa od jabuka: 1 kg izribanih jabuka, 200 g šećera, 600 ml vode, 2 pudinga od vanilije, 1/2 žličice cimeta.
Ostalo: 450 – 500 g petit keksa, 250 ml vrhnja za šlag, po želji izribati čokoladu za dekoraciju.
PRIPREMA:
Za pripremu smjese od jabuka prvo ogulite i naribajte jabuke. U manjoj zdjelici pomiješajte puding s 100 ml vode. U lonac stavite naribane jabuke, dodajte šećer i ostatak vode, pa kuhajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Nakon toga maknite s vatre i umiješajte pripremljeni puding, a zatim vratite na vatru dok se smjesa ne zgusne. Kad se zgusne, maknite s vatre i dodajte cimet.
Zatim kolača posložite u kalup dimenzija 21 x 33 cm. Složite prvi sloj petit keksa bez prethodnog umakanja, a zatim rasporedite polovicu vruće smjese od jabuka. Slijedi još jedan red petit keksa, potom ostatak smjese, i na kraju zadnji sloj petit keksa. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u frižider, najbolje preko noći.
Za dekoraciju vrhnje za šlag ulijte u zdjelu i miksajte dok ne postane čvrsto, potom ga ravnomjerno rasporedite preko kolača. Nakraju naribajte čokoladu po vrhu i poslužite.
Foto: screenshot YouTube Natašine slastice
vzaktulano.hr/kolaci.biz