Kad je u pitanju hrana, raskoš blagdanskog stola malo se s čime može mjeriti. Želite li u potpunosti iskoristiti sve delicije koje ste vrijedno pripremali tijekom ovih blagdana, primjerice pečenja, upakirajte ih u novo ruho i dajte im posve nove okuse. Kako? Lakše nego što možete zamisliti.
Na internetskoj stranici gastro.24sata.hr pronašli smo vrlo jednostavan recept za jedno takvo jelo:
Sve što trebate jest napraviti klasični pire krumpir s maslacem, začinima i kiselim vrhnjem, dodati mu malo ribanog sira, koje jaje i dobro pomiješati.
Pomoću slastičarske vrećice istisnite dio pire krumpira u posudu za pečenje, u sredinu dodajte ostatke mesa i umaka, pa istisnite još malo pire krumpira kako biste prekrili punjenje.
Sve zajedno stavite u zamrzivač kako bi se stisnulo, a zatim pecite na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Iskoristite pečenje od jučer i iznenadite ukućane jelom s kojim ne možete pogriješiti!
foto: pixabay
vzaktualno.hr/gastro.24sata.hr