Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Jednostavno, brzo, a tako fino – ove nedjelje napravite zlevanku!

Jednostavno, brzo, a tako fino – ove nedjelje napravite zlevanku!

Lifestyle
21. travnja 2024.
Alenka Kučić
774
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Zlevanka je tradicionalno Međimursko jelo, a karakteristična je i za sve krajeve sjevernog hrvatskog podneblja pa se tako shodno tome u različitim krajevima različito zove: zlevka, zljevka…

Zlevanka je odlična kombinacija za večeru, ili kao jednostavni desert kada ne znate što slatko ispeći, a recept smo „posudili” na stranici Recipeci.com, na čemu zahvaljujemo nadaleko poznatoj i priznatoj kuharici Sandri Gašparić.

POTREBNO:

3 jaja
100 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
140 g glatkog brašna
200 ml jogurta
100 ml mlijeka

I još: 180 g kiselog vrhnja za premaz zlevanke prije pečenja + 5-6 žlica suncokretovog ulja

I još: po želji nekoliko žlica kristal šećera za posip zlevanke nakon pečenja

PRIPREMA:

Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati potom jogurt i mlijeko.
Tada postepeno umutiti i brašno.

Zlevanka se izlijeva u lim za pečenje koji prethodno treba namastiti i pobrašniti. Lim ze pečenje koji ja koristim u ovom receptu je 36x20cm.

Po vrhu izlivene smjese rasporediti u hrpicama kiselo vrhnje, pa ga žlicom malo razvući po površini. Na kraju sve pokapati uljem.

Peći zlevanku u pećnici zagrijanoj na 180*C 20-25 minuta.

Pečenu zlevanku posipati kristal šećerom i poslužiti.

I za kraj: Zlevanka je najbolja dok je topla, ali dobro će poslužiti i kao hladan međuobrok. Umjesto sira, možete od gore rasporediti i npr. naribanu jednu jabuku ili višnje iz kompota. Bit će jednako ukusna, poručuje Sandra Gašparić.

vzaktualno.hr/recipeci.com

Alenka Kučić 24588 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Varaždinski Obrtnički sajam i ove godine privukao mnoštvo posjetitelja
Događanja
2024-04-21

Sljedeća Vijest

Srakari danas ponovo na biralištu i to zbog viška glasačkih listića
Politika
2024-04-21
Izdvojeno
Općina Trnovec Bartolovečki ulaže 300 tisuća eura u uređenje parkova u četiri naselja
Događanja
27. srpnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Lobor: Večer folklora ponovno oduševila publiku
Događanja
27. srpnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Prhka pita s borovnicama, jogurtom i vrhnjem
Lifestyle
27. srpnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Kad plaća nije sve! Igračima najviše 7.000 eura, a ruše Portugalce
Sport
27. srpnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Video & fotogalerija
Povodom 150 godina rudarstva u Starom Golubovcu, otvorena atraktivna izložba rudarskih predmeta
Fotogalerija
20. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Bogatim programom proslavljen blagdan sv. Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog
Fotogalerija
14. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Sedamdesetak varaždinskih višebojaca uživalo u kupanju, druženju i zabavi u Novom Vinodolskom
Fotogalerija
7. srpnja 2025.
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.