Kremasta tekstura torte od grčkog jogurta i jabuka je idealna za hladnije dane. Postupak pripreme joj je vrlo jednostavan, stoga ne trebate čekati neku posebnu priliku da biste je pripremili. Zasladite si vikend i isprobajte ovaj recept. Objavljen je na stranici Centar zdravlja.
Ovo je recept za jednostavnu, ali ukusnu tortu s jabukama narezanim na ploške i jogurtom koja je savršena za uživanje u svakoj prilici, uključujući i one svečanije poput blagdana, na primjer. Ako su vam klasične pita i savijača od jabuka dosadile, u nastavku donosimo popis sastojaka i potpuni postupak pripreme za brzu tortu od jabuka i jogurta.
Sastojci:
3 veće jabuke, oguljene i narezane na tanke ploške
200 g šećera
3 jaja
250 g grčkog jogurta
150 ml neutralnog ulja
200 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
prstohvat soli
1 žličica vanilin ekstrakta
sok i kora od pola limuna
malo maslaca ili ulja za premazivanje kalupa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite kalup za tortu, premazujući ga maslacem ili uljem te posipajući brašnom.
U velikoj zdjeli, umutite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta smjesa.
Dodajte grčki jogurt, ulje, vaniliju, sok i koricu limuna te dobro promiješajte.
Postupno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i prstohvatom soli te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte polovicu smjese u pripremljeni kalup.
Složite polovicu narezanih jabuka po vrhu smjese.
Prekrijte preostalom smjesom i ravnomjerno rasporedite preostale jabuke po površini.
Pecite tortu u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40-45 minuta ili dok torta ne dobije zlatno smeđu boju i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite tortu da se ohladi u kalupu prije nego je izvadite i poslužite. Prije posluživanja, po želji je možete posuti šećerom u prahu.
foto: ilustracija (screenshot/youtube)
vzaktualno.hr/centarzdtavlja.hr