Preporuka Michelina za 2022. stigla je u poznati varaždinski restoran Bedem, a Michelin ih je već prepoznao i prošle godine.
"Dva prepoznatljiva kuhara, Anđelko Levanić i Zlatko Novak, koji su izgradili svoj kulinarski identitet najosebujniji su sudionici varaždinske gastronomske pozornice. Oni su profesionalci s visokom razinom osjećaja za sklad okusa uz istovremeno izrazito opredjeljenje za kreativno i istraživalačko kulinarstvo.
Obojica okićeni titulom državnog prvaka u kuharstvu, medaljama s kulinarskih Olimpijada i Svjetskog kulinarskog kupa, ovaj je dvojac bez sumnje najnagrađivaniji varaždinski i hrvatski kuharski tim.
Jela koja pripremaju temelje se na podlozi istraživanja originalnih lokalnih recepata uz tehnički savršenu i maštovitu uporabu najboljih namirnica, posebno ovdašnjih (vidovečko zelje, bučino ulje, svježe povrće, zagorski puran…) te ih stavljaju u poziciju kreatora i predvodnika nove varaždinske kuhinje, temeljene na načelima vrhunske gastronomije, tradiciji lokalnih jela i namirnica oplemenjenih primjenom najnovijih svjetskih trendova i tehnika u pripravi hrane.
Također, smatraju da kuhinja mora biti visoko autorska kako bi se i svakodnevna domaća jela pretvorila u gastronomske spektakle. Svoj prvi samostalni restoran, iz navedenih razloga, doživljavaju kao varaždinsku utvrdu vrhunske hrane", stoji na stranici restorana.
Čestitamo!
Foto: Facebook Bedem
vzaktualno.hr/bedem-varazdin.com