U Varaždincima omiljenoj Kavani Grofica Marica odsad možete uživati i u francuskim slasticama i to zahvaljujući Varaždinki Dini Lončar.
Dina je zahvaljujući svom zavidnom talentu, ali i marljivom radu, svoju vještinu spravljanja kolača izučila i usavršila u najprestižnijoj francuskoj školi za slastičarstvo - Ferrandi Pariz iz koje su proizašli renomirani svjetski slastičari.
Ovim slasticama Kavana Grofica Marica želi obogatiti slastičarsku ponudu u našoj regiji, odnosno ponuditi Varaždincima originalne slastice napravljene od premium europskih sirovina, ujedno prilagođene "varaždinskom okusu".
- Sve su ovo individualni kolači, dakle, ne radimo torte, a okusi su različiti; jabuka, cheesecake, višnja, karamela, limun i kava, a tu su i posebne kremšnite malo moderniziranog recepta. Priprema kolača je vrlo komplicirana, budući da svaki od tih kolača ima minimalno sedam do osam segmenata. Sve ide u kalupe i onda se još dodatno glazira, a treba svakako reći da je svaki kolač ručni rad – rekla nam je Dina dodavši kako za izradu samo jedne vrste kolača treba nekoliko sati. Osim toga, za izradu francuskih slastica treba nabaviti posebne sastojke, objašnjava Dina:
- Vrlo je važno da namirnice budu kvalitetne, jer lakše se s njima rukuje, a i okus je znatno bolji. Ekos od ranije ima svoje dobavljače koji imaju samo kvalitetne proizvode, a neke se namirnice nabavljaju i drugdje, a sve su vrhunske. Nije isto koristiti maslac ili margarin, čokoladu koja stoji 20, ili ona koji stoji 50 kuna. Kvaliteta nam je na prvom mjestu.
Iznimno ponosna na činjenicu da je ponuda Kavane Grofica Marica obogaćena ovako finim slasticama je Željka Vojvoda, voditeljica Kavane koja ističe kako je Dina Lončar bila na praksi u slastičarskoj proizvodnji Grofice Marice, nedugo prije svog odlaska u Pariz.
- Moram naglasiti i da su ova prava mala slastičarska remek djela, koja će odsad biti u ponudi Grofice Marice, rezultat suradnje između vrijednih majstora slastičara iz Kavane Grofice Marice i drage nam i iznimno talentirane sugrađanke Dine. Zahvaljujući svima njima zajedno, naši će gosti svakog dana imati priliku uživati u slasticama koje dosad u Varaždinu nisu imali priliku probati – poručuje Željka Vojvoda.
vzaktualno.hr