Već nekoliko godina recept za japanski kolač od tri sastojka pravi je hit. Kremast i lagan, odličan je izbor za ljetne dane, posebice ako znate da su vam za ovu slasticu potrebna samo tri sastojka – jaja, čokolada i krem sir!
Sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bijele ili crne čokolade
- 120 g krem sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
Stavite čokoladu u veliku metalnu posudu i otopite je na pari. Dodajte krem sir i sve pomiješajte.
Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka. Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, a zatim trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini. Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje promjera 15 cm obložite masnim papirom i izlijte smjesu. Kalup stavite u posudu za pečenje (protvan) u koju ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 stupnjeva 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stupnjeva.
Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta. Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu, a možete i bobičastim voćem, volite li slatko-kisele kombinacije.
I za kraj savjet: najbolje je kad su sve namirnice na sobnoj temperaturi, stoga ih izvadite ranije iz hladnjaka.
sreenshot/vl
www.vzaktualno.hr/vecernjilist