Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Kremasti kolač s višnjama i vrhnjem: Osvježavajuća slastica koja se priprema tijekom cijele godine

Kremasti kolač s višnjama i vrhnjem: Osvježavajuća slastica koja se priprema tijekom cijele godine

Lifestyle
29. lipnja 2025.
Siniša Kalajdžija
160
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Kolač s vrhnjem i višnjama pravi je kremasti užitak koji možete pripremiti tijekom cijele godine - bilo sa svježim višnjama u sezoni, bilo s višnjama iz kompota. Osim što osvježava svakim zalogajem, ovaj kolač oduševljava i izgledom. Kremasta tekstura u kombinaciji s laganom kiselkastošću višanja čini ga savršenim desertom za svaku priliku. Recept za ovu ukusnu slasticu prenosimo sa stranice recipeci.com.

SASTOJCI:

Biskvit: 4 jaja, 220 g glatkog brašna, 200 g šećera, 250 g maslaca, 1 prašak za pecivo

Krema: 2 pudinga od vanilije, 500 g kiselog vrhnja ili milerama, 100 g šećera, 750 ml mlijeka, 2 staklenke višanja

Preljev: 2 vrećice preljeva za torte (svijetlog), 200 g šećera, 300 ml soka od višanja, 200 ml vode

PRIPREMA:

Biskvit: Miksati prvo maslac dok ne postane lagano pjenast pa postupno dodavati šećer dok sve ne postane povezana masa. Dodavati tada jaje po jaje i dalje miksati pa na kraju postepeno dodati i brašno s praškom za pecivo. Biskvit razmazati (dosta je gust) po namašćenom i pobrašnjen limu za pečenje (veličine cca 30×40 cm) pa peći na 180oC 20 min. Kolač izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohladi.

Krema: Skuhati pudinge sa šećerom u količini mlijeka navedenoj u receptu pa u još vrući kuhani puding umiješati kiselo vrhnje.
Preko biskvita složiti višnje koje ste prethodno ocijedili i od kojih ste sok ostavili po strani, preko višanja premazati kremu s pudingom pa nastaviti peći još 25 min u pećnici na istoj temperaturi.
Dok se pečeni kolač hladi pripremite preljev za torte prema uputama na omotu, a sa sokom od višanja, šećerom i vodom. Preljev pažljivo i polako izlijte preko kolača i pustite da se ohladi.
Poslužiti rezano na kocke.

Foto: screenshot YouTube ReciPeci

vzaktulano.hr/recipeci.com

 

Siniša Kalajdžija 2329 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Bogat program za sve generacije na 15. Lepoglavskim danima
Događanja
2025-06-29

Sljedeća Vijest

Načelniku Solaru uručena tri važna i vrijedna sporazuma - evo o kojim projektima je riječ
Događanja
2025-06-29
Izdvojeno
Cijene apartmana i hotela na moru sve više – hoćemo li si moći priuštiti ljetovanje?
Lifestyle
29. lipnja 2025.
Ivana
DVD Belica proslavio 100 godina djelovanja, čestitao im i župan Posavec
Događanja
29. lipnja 2025.
Ivana
Bosilj otkrio planove: Dvije nove garaže i skup projekt ispod Banus placa
Događanja
29. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
U utorak poskupljuje gorivo – evo koliko
Hrvatska i svijet
29. lipnja 2025.
Ivana
Video & fotogalerija
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.