Sezona jagoda je u punom jeku, a ako ih volite koristiti u kolačima – imamo savršen recept za vas. Lagan, prozračan i jednostavan za pripremu, ovaj kremasti kolač s jagodama i biskvitom idealan je izbor za tople dane, a donosi ga recepti.index.hr.
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
100 g šećera
12 žlica ulja
100 ml mlijeka
1 vanilin šećer
kora pola limuna
1 prašak za pecivo
8 žlica glatkog brašna
6 žlica oštrog brašna
Dodatno:
1 kg jagoda
šećer po želji (za posipanje jagoda)
2 vrećice šlag pjene
Priprema:
1. Ispecite biskvit
Pjenasto umutite jaja i šećer, zatim dodajte ostale sastojke za biskvit. Smjesu izlijte u namašćen pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta.
2. Složite jagode
Ohlađeni biskvit prelijte slojem narezane svježe jagode. Po želji ih lagano pospite šećerom da puste sok i dodatno omekšaju.
3. Dodajte šlag pjenu
Na jagode ravnomjerno nanesite pripremljenu šlag pjenu (dvije vrećice, prema uputi s pakiranja). Kolač ohladite nekoliko sati, zatim narežite i poslužite.
Foto: screenshot youtube ilustracija
index.hr/vzaktualno.hr