Došli su nam vrući ljetni dani, a nema boljeg osvježenja od lagano, kremastog deserta. Počela je sezona mnogima omiljenog voća - malina, a mi vam donosimo recept koji smo pronašli na Index receptima koja je spoj svježine, jednostavnosti i idealna je za nedjeljna popodneva.
Sastojci:
Podloga
250 g integralnih keksi
130 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
Nadjev
600 ml jogurta
120 g šećera u prahu
400 ml vrhnja za šlag
1vanilin šećer
6listića želatine
400 g malina
Kekse usitnite, pomiješajte sa šećerom u prahu, dodajte otopljeni maslac. Sve dobro promiješajte. Smjesu utisnite u kalup promjera 24 cm i stavite u hladnjak. Zatim pripremite želatinu koju namočite u vodi i ocijedite.
U većoj posudi izmiksajte jogurt i šećer u prahu. Dodajte ocijeđenu, zagrijanu želatinu i potom dobro izmiksajte kako bi se sastojci sjedinili. Istucite šlag i dodajte ga pripremljenoj smjesi od jogurta i šećera
Na pripremljenu podlogu od keksa posložite oprane maline, prelijte ih pripremljenim nadjevom. Zagladite i izravnajte kremu. Tortu stavite u frižider na minimalno 4 sata, najbolje bi bilo preko noći. Prije serviranja su izvadite iz kalupa i ukrasite po želji.
vzaktualno.hr