Želite li si zasladati nedjelju ili bilo koji drugi dan u tjednu, imamo za vas dobar recept. Neće vam trebati ni puno vremena ni puno sastojaka, a rezultat će vas oduševiti!
Sastojci
120 g maslaca
120 g krem sira
200 g šećera
1 prstohvat soli
1jaje
2 žličice ekstrakta vanilije
210 g glatkog brašna
½ žličice praška za pecivo
Posip
3 žlice šećera
2 žličice cimeta
Kako ih pripremiti
U velikoj zdjeli mikserom pjenasto umutite maslac, krem sir, šećer i sol dok smjesa ne postane svijetla i prozračna, otprilike 2 minute. Smanjite brzinu miksera pa dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Na kraju, dodajte brašno i prašak za pecivo te miksajte na najnižoj brzini tek toliko da se sastojci sjedine, oko 30 sekundi. Pokrijte zdjelu i ohladite tijesto u hladnjaku najmanje sat vremena.
Dvadesetak minuta prije pečenja, zagrijte pećnicu na 190°C i obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje. U maloj zdjeli pomiješajte šećer i cimet za posip, a ohlađeno tijesto podijelite na 24 jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u kuglicu među dlanovima pa jednu po jednu kuglicu uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera dok se potpuno ne oblože.
Posložite kuglice na pripremljene limove za pečenje, ostavljajući oko 5 cm razmaka između svake. Pecite 6 minuta, zatim zarotirajte limove i pecite još 5 do 7 minuta, odnosno dok keksi ne izgledaju suho, a rubovi im ne poprime lagano zlatnosmeđu boju. Ohladite prije posluživanja.
Recept smo pronašli na portalu Index.
foto: screenshot/unsplash - 9picturebyng (ilustracija)
vzaktualno.hr/recepti.index.hr