Jučer smo o njima pisali, i danas ćemo, ali na drugačiji način – riječ je o prekrasnim crvenim, mirisnim, neodoljivim, obožavanim jagodama!
Sezona jagoda traje od svibnja do srpnja, kada su najukusnije, najbogatije nutrijentima i naposlijetku najjeftinije. Možda niste znali, ali postoji približno 600 različitih vrsta jagoda koje se razlikuju po okusu, veličini i teksturi.
Mnogo je onih koji jedva dočekaju sezonu jagoda (ako vam ne smetaju uvozne, onda ni ne trebate čekati svibanj), a osim svježih, omiljene su u raznim slasticama. Mi vam danas predlažemo da napravite nešto jednostavno, ne skupo i vrlo, vrlo ukusno, a recept prenosimo s internetske stranice Like chocolate.
Sastojci za 3-4 porcije
1. 250 g jagoda
2. ribana korica jednog limuna
3. 75 g šećera
4. 1 vrećica želatine u prahu
5. 4 žlice vode
6. 200 ml vrhnja za šlag
Priprema
1. Želatinu pripremite prema uputama s vrećice: prelijte s 4 žlice vode pa nakon 10 minuta zagrijte (ali ne do vrenja) na laganoj vatri dok se ne otopi.
2. Jagode, šećer i koricu limuna te rastopljenu želatinu usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Prosijedite kroz sito kako biste se riješili krupnijih dijelova ili nerastopljene želatine.
3. Vrhnje za šlag izmiksajte i zatim lagano umiješajte u sos od jagoda.
4. Žlicom ili pomoću slastičarske vrećice rasporedite mousse u zdjelice. Po želji možete ukrasiti s malo šlaga i svježim jagodama. Ohladite dva sata.
Napomena
Umjesto jagoda možete koristiti i neko drugo bobičasto voće. Ako želite, možete ovo raditi i bez želatine pa ćete dobiti samo malo mekšu kremu - no jednako ukusnu!
foto i izvor: Like chocolate
www.vzaktualno.hr