Petero novih kandidata pokazat će koliko su vješti kuhari i domaćini da bi u petak dobili nagradu od 5000 kuna, a oni su cvjećarica Katarina, njegovateljica Marina, agentica za zapošljavanje Antonija, umirovljenica Mirjana i recepcionar Slobodan.
KATARINA TRKULJA (40)
Katarina Trkulja dolazi iz mjesta Selnica kraj Čakovca, a po zanimanju je cvjećarica. Za sebe kaže da je samokritična, direktna i uporna, a u emisiju 'Večera za 5 na selu' prijavila se najviše zbog druženja i novog izazova. Katarina uzgaja povrće u svom vrtu, a najviše od svega voli pripremati, ali i jesti međimursku gibanicu. Omiljeno jelo joj je odrezak, najčešće kod kuće kuha tjesteninu, a naglašava da najviše voli austrijsku kuhinju, što i ne čudi s obzirom na to da radi u Austriji.
MARINA JANKOVIĆ (56)
Marina Janković dolazi iz Varaždina, a po zanimanju je njegovateljica. U emisiju 'Večera za 5 na selu' prijavila se zbog zabave i upoznavanja novih ljudi. Za sebe kaže da je komunikativna, vesela i susretljiva, a u slobodno vrijeme bavi se šivanjem i brine se oko cvijeća. Marina nema omiljeno jelo koje voli kuhati, ali priznaje da obožava slatkiše pa ne čudi što su joj omiljeno jelo kolači. Kao svoju vrlinu u kuhinji navodi brzinu, a mana joj je to što, priznaje, slabo posoli jelo.
ANTONIJA EMBREUŠ (28)
Antonija Embreuš dolazi iz Donjeg Vidovca, radi kao agentica za zapošljavanje, a gledatelji su je već mogli vidjeti na malim ekranima u emisiji 'Ljubav je na selu'. Za sebe kaže da je komunikativna, ambiciozna, ljubazna, ali ponekad i brzopleta. U slobodno vrijeme voli voziti role, plivati i boraviti u prirodi, a od svega najčešće kuha gulaše. Antonija otkriva da joj je vrlina u kuhinji to što kuha s ljubavlju, a omiljeno jelo su joj dagnje. U emisiju 'Večera za 5 na selu' prijavila se ponajviše zbog dobre zabave.
MIRJANA MARČEC (63)
Umirovljenica Mirjana Marčec dolazi iz Varaždina i za sebe kaže kako jako voli peći kolače, ali i da je još više veseli kad drugi uživaju u njima. Nakon što se udala, otkriva, počela se ozbiljnije baviti kuhanjem, a svoje prvo jelo Mirjana je skuhala sa samo 13 godina - pretepeni grah. U slobodno vrijeme voli šetnje i vožnje biciklom, a aktivna je i u lokalnoj zajednici. U kulinarski show 'Večera za 5 na selu' prijavila se zato što voli druženje i upoznavati nove ljude.
vzaktualno.hr/rtl.hr