Nakon bogatog blagdanskog stola, zasigurno nam je svima potrebna 'regeneracija', a naše tijelo vapi za odmorom od hrane. Grejp je apsolutni pobjednik kada je riječ o borbi s lošim kolesterolom jer osim visoke razine vitamina C sadrži i pektin koji u kombinaciji s vitaminom snižana kolesterol i štite krvne žile od začepljenja. U stopu ga prati celer. Dvije stabljike ovog povrće dnevno su dovoljne da se nivo kolestreola smanji za čak pet puta. Pri tomu je najbitnija njegova uloga u povećanju izlučivanja žučne kiseline čime se uklanjaju i loše masnoće, piše Zadovoljna.hr.
Sastojci:
- 1 grejp
- 2 stabljike celera
- vezica peršina
- ¼ limuna
- 3 ploške đumbira
Priprema:
Sve sastojke ubacite u blender i miješajte dok ne dobijete gusti sok i barem jednom dnevno popijte čašu ovog svježeg napitka koji će regulirati masnoće u organizmu.
Savjet: Pripremljeni svježi sok najbolje je konzumirati prije ručka što ostavlja dovoljno vremena da tijelo apsorbira sve sastojke i aktivira njihovo djelovanje. Međutim, možete ga popiti i nakon obroka.
www.vzaktualno.hr / www.zadovoljna.hr