U organizaciji Obrtničke komore Varaždinske županije i Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin, u četvrtak, 24. listopada, održat će se 7. Međunarodna gastro izložba.
Izložba delicija i eno-gastronomska prezentacija ugostitelja održat će se u hotelu Turist, a eno-gastronomsku ponudu predstavit će više od 50 izlagača, domaći restorani, hoteli, vinari i njihovi gosti iz drugih dijelova Hrvatske, 15 njih iz Slovenije i gosti iz Sarajeva.
Okrugli stol na temu „Sljubljivanje vina i sireva“ kao dio gastro izložbe moderirat će Mario Oblak, savjetnik za gastronomiju, čija su specijalnost sirevi i domaća jela kreirani na posebno kreativan način.
Uz promociju gastronomske ponude izložba je svojevrsna prezentacija mogućnosti i potencijala kontinentalnog turizma upotpunjena iskustvima susjednih regija, a sve u cilju stvaranja kvalitetnog turističkog proizvoda.
vzaktualno.hr