Po čemu je Varaždinsko bučino ulje drugačije od ostalih ulja i zašto je funkcionalna hrana koja blagotvorno djeluje na cijeli organizam?
Odgovore na ta i mnoga druga pitanja doznati možete u utorak, 20. veljače 2024., s početkom u 10 sati kada u Skupštinskoj dvorani Županijske palače (Franjevački trg 7, Varaždin) počinje 3. po redu znanstveni skup posvećen Varaždinskom bučinom ulju.
Skup već tradicionalno organiziraju Varaždinska županija i Udruga Varaždinsko bučino ulje.
Bit će održana tri predavanja, pa će tako o kemijskim pokazateljima kvalitete govoriti Melita Makovec s Bioinstituta Čakovec; o Varaždinskom bučinom ulju kao funkcionalnoj hrani predavanje će održati Dunja Šamec s Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever, a o tome kako lokalne namirnice utječu na naše zdravlje i dugovječnost govorit će Sebastijan Orlić iz Kvalitete života i Veleučilišta u Karlovcu.
Zbog ograničenog broja sjedećih mjesta, dolazak i rezervaciju potvrdite na broj telefona 042/390-582.
vzaktualno.hr