Coolinarinka vam donosi brzi i jednostavan recept za "sirove" špagete s rajčicama.
Sastojci:
– 350 g špageta
– 600 g rajčica
– maslinovo ulje
– sol
– papar
– puno bosiljka
– svježe naribani parmezan
– 1/2 žličice šećera
Priprema:
Narežite rajčice na šnite, a špagete prepolovite. U široku tavu stavite žlicu, dvije maslinovog ulja, složite rajčice, špagete, bosiljak, posolite, popaprite, dodajte malo parmezana i ovo ponovite.
Na vrh stavite rajčice, još ulja i malo parmezana. Ako su rajčice kisele, možete dodati malo šećera.
Poklopite tavu i stavite na jaku vatru da "zakuha", a nakon toga nastavite kuhati na laganoj vatri 10 minuta. Otkrijte poklopac, sve dobro promiješajte, ako je potrebno dodajte malo vode i skuhajte špagete "al dente".
Servirajte na tanjur, pospite parmezanom, a na vrh stavite malo bosiljka.
Dobar tek!
vzaktualno.hr / Coolinarika