Omiljenu slasticu za vruće ljetne dane malo tko će odbiti. Premda postoji mali milijun sladolednih vrsta, donosimo vam recept za domaći brzinski sladoled.
Što vam je potrebno?
500 g smrznutih malina
1 vanilin šećer
3 žlice šećera
1 limun (sok i naribana korica)
1/2 mljevenog cimeta
2 šlag kreme od vanilije
300 ml mlijeka
U posudu stavite 400 g malina, a ostatak vratite u zamrzivač za kasnije. Malinama dodajte šećer, vanilin šećer, cimet, naribanu koricu i svježe cijeđeni sok limuna i malo vode. Sastojke zagrijte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje. Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte dok se voće ne raspadne i postane lagano pekmezasto. Sklonite s vatre i ostavite da se hladi.
U međuvremenu, u 300 ml mlijeka dodajte šlag kremu od vanilije, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom najmanjom brzinom, a zatim miksajte najvećom brzinom 2 – 3 minute.
Pripremite kalupe za sladoled. Malo više od pola kalupa napunite pripremljenom šlag kremom, a zatim u kremu utisnite po par od prije sačuvanih malina. Nakon toga do vrha kalupa napunite s ukuhanim malinama i stavite štapić.
Pripremljene sladolede pažljivo spremite u zamrzivač, ostavite par sati dok se u potpunosti ne zalede, prije vađenja sladoleda kalup kratko potopite u hladnoj vodi i poslužite.
FOTO: FB/Hungry_Mile
Recept: Mile Butorac
vzaktualno.hr/FB/Hungry_Mile