Kako volimo eksperimentirati sa različitim vrstama jela, meksička kuhinja je definitivno nešto što ne bi smjeli izbjegavati...
Ovaj put smo se odlučili za njihove poznate tacose. Uz male promjene u receptu po našem ukusu!
SASTOJCI:
pola kg mljevene junetine
veliki luk
malo maslinovog ulja
mljevena crvena paprika
koncentrat od rajčice
sol, papar, tabasco, chili (po želji)
10 dkg goude
salata kristalka
začini
CRVENI UMAK:
konzerva pelata rajčice
1 zelena paprika
češanj češnjaka
mali luk
začini (sol, papar, tabasco, chili mljeveni)
BIJELI UMAK:
1 jogurt
1 kiselo vrhnje
2 žlice majoneze
češanj češnjaka
peršin
tortilje
PRIPREMA:
Luk sitno nasjeckati,staviti ga na vruće ulje i miješati dok ne postane staklen. Zatim dodati mljevene junetine i sve začine po svom ukusu osim rajčice. Pustiti da se lagano pirja i dolijevati vruće vode po potrebi.
Vrijeme trajanja pirjanja oko 45 minuta.
Na kraju dodati koncentrat od rajčice i dobro promiješati, meso mora ostati bez tekućine.
CRVENI UMAK:
Na vrućem ulju staviti sjeckani luk i papriku i lagano pirjati. Zatim dodate začine po svom ukusu i pirjate 5 minuta.
Na kraju dodajte pelate i kuhajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne.
BIJELI UMAK:
Pomiješajte jogurt, kiselo vrhnje i majonezu. Dodajte sitno sjeckani peršin i zgnječeni češnjak.
Začinite po ukusu.
Pripremite tortilje na koju stavite meso u koje ste prethodno dodali na trakice narezanu kristalku i naribanu gaudu.
Sa strane poslužite crveni i bijelu umak.
Dobar tek!
www.vzaktualno.hr/MD