Zasladite ovaj ili bilo koji drugi dan sebi, svojim ukućanima i gostima - poslužite ovu markantnu pitu sa šumskim voćem i šlagom i uživajte u finim zalogajima slastice na vašem desertnom tanjuriću.
Za tijesto
110 g oštrog brašna Podravka
20 g kakaa u prahu Dolcela
½ žličice praška za pecivo Dolcela
2 žlice šećera (30 g)
60 g maslaca
2 žumanjka
prstohvat soli
Za kremu
1 Puding okus čokolada Dolcela
60 g šećera
500 ml mlijeka
1 šlag krema vanilija Dolcela
125 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja
Za dekoraciju
200 g borovnica, malina ili kupina – šumsko voće (možete upotrijebiti smrznuto koje ste, naravno, prethodno odmrznuli)
Postupak pripreme
1. Brašno pomiješajte s kakaom, soli, praškom za pecivo i šećerom.
2. Dodajte maslac i žumanjke, pa zamijesite tijesto.
3. Ostavite tijesto u hladnjaku 20 minuta, a zatim ga razvaljajte za kalup (Ø 26 cm) za krustade.
4. Tijesto premjestite u kalup tako da pokrije rubove, izbodite vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 – 20 minuta.
5. Pečeno tijesto ostavite neka se ohladi.
6. Za kremu, prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka.
7. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi i zatim umiješajte pripremljeni puding.
8. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta, a zatim još vruć puding prelijte preko pečene podloge za pite i pustite da se ohladi.
9. Prokuhanom hladnom mlijeku dodajte slatko vrhnje i prašak za kremu.
10. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu kremu.
11. Kremu premažite preko ohlađenog pudinga, a preko kreme rasporedite voće
12. Kolač dobro ohladite.
13. Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet: Za pripremu tijesta upotrijebite maslac sobne temperature.
Vrijeme pripreme: 50 min
foto: promo Podravka
vzaktualno.hr