Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Neodoljiva slastica – Pita s pudingom i šumskim voćem

Neodoljiva slastica – Pita s pudingom i šumskim voćem

Lifestyle
17. ožujka 2019.
Alenka Kučić
2186
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Zasladite ovaj ili bilo koji drugi dan sebi, svojim ukućanima i gostima - poslužite ovu markantnu pitu sa šumskim voćem i šlagom i uživajte u finim zalogajima slastice na vašem desertnom tanjuriću.

Za tijesto

110 g oštrog brašna Podravka
20 g kakaa u prahu Dolcela
½ žličice praška za pecivo Dolcela
2 žlice šećera (30 g)
60 g maslaca
2 žumanjka
prstohvat soli

Za kremu

1 Puding okus čokolada Dolcela
60 g šećera
500 ml mlijeka
1 šlag krema vanilija Dolcela
125 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja

Za dekoraciju

200 g borovnica, malina ili kupina – šumsko voće (možete upotrijebiti smrznuto koje ste, naravno, prethodno odmrznuli)

Postupak pripreme

1. Brašno pomiješajte s kakaom, soli, praškom za pecivo i šećerom.
2. Dodajte maslac i žumanjke, pa zamijesite tijesto.
3. Ostavite tijesto u hladnjaku 20 minuta, a zatim ga razvaljajte za kalup (Ø 26 cm) za krustade.
4. Tijesto premjestite u kalup tako da pokrije rubove, izbodite vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 – 20 minuta.
5. Pečeno tijesto ostavite neka se ohladi.
6. Za kremu, prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka.
7. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi i zatim umiješajte pripremljeni puding.
8. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta, a zatim još vruć puding prelijte preko pečene podloge za pite i pustite da se ohladi.
9. Prokuhanom hladnom mlijeku dodajte slatko vrhnje i prašak za kremu.
10. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu kremu.
11. Kremu premažite preko ohlađenog pudinga, a preko kreme rasporedite voće
12. Kolač dobro ohladite.
13. Ohlađeni kolač narežite i poslužite.

Savjet: Za pripremu tijesta upotrijebite maslac sobne temperature.
Vrijeme pripreme: 50 min

foto: promo Podravka
vzaktualno.hr

Alenka Kučić 24864 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

NOVE INFORMACIJE O UŽASU U TOPLIČICI Dvojicu ranio nožem, prijetio ubojstvom još dvjema osobama
Crna kronika
2019-03-17

Sljedeća Vijest

Hoće li Bernardić na izbore s Josipovićem? Antolić Vupora 8. na listi za EU izbore
Politika
2019-03-17
Izdvojeno
Crna statistika: U Hrvatskoj manje samoubojstava, ali sve više mladih oduzima si život
Hrvatska i svijet
21. rujna 2025.
Jozica
Dani vrganja i crnog tartufa u Paki ponovno okupili brojne posjetitelje
Događanja
21. rujna 2025.
Siniša Kalajdžija
Putoholičari iz Međimurja: avanture, savjeti i nezaboravne destinacije
Lifestyle
21. rujna 2025.
TVarjacic
Vrhunski hrvatski vatrogasci dolaze iz DVD-a Varaždinbreg
Događanja
21. rujna 2025.
Siniša Kalajdžija
Video & fotogalerija
Ovako se danas probudila Krapina – započela velika proslava 150 godina DVD-a Krapina
Fotogalerija
6. rujna 2025.
FOTOGALERIJA Kiša je prestala, špancireri stižu u Varaždin – ovako je bilo prvog dana na ulicama i trgovima grada
Fotogalerija
22. kolovoza 2025.
FOTOGALERIJA „Šminkanje” Varaždina uoči 27. Špancirfesta
Fotogalerija
19. kolovoza 2025.
Župan Stričak: Svima koji su sudjelovali u najvažnijoj bitci u povijesti hrvatskog naroda, u Oluji, veliko hvala!
Fotogalerija
4. kolovoza 2025.
Povodom 150 godina rudarstva u Starom Golubovcu, otvorena atraktivna izložba rudarskih predmeta
Fotogalerija
20. srpnja 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.