Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Neodoljiva slastica – Pita s pudingom i šumskim voćem

Neodoljiva slastica – Pita s pudingom i šumskim voćem

Lifestyle
17. ožujka 2019.
Alenka Kučić
2142
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Zasladite ovaj ili bilo koji drugi dan sebi, svojim ukućanima i gostima - poslužite ovu markantnu pitu sa šumskim voćem i šlagom i uživajte u finim zalogajima slastice na vašem desertnom tanjuriću.

Za tijesto

110 g oštrog brašna Podravka
20 g kakaa u prahu Dolcela
½ žličice praška za pecivo Dolcela
2 žlice šećera (30 g)
60 g maslaca
2 žumanjka
prstohvat soli

Za kremu

1 Puding okus čokolada Dolcela
60 g šećera
500 ml mlijeka
1 šlag krema vanilija Dolcela
125 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja

Za dekoraciju

200 g borovnica, malina ili kupina – šumsko voće (možete upotrijebiti smrznuto koje ste, naravno, prethodno odmrznuli)

Postupak pripreme

1. Brašno pomiješajte s kakaom, soli, praškom za pecivo i šećerom.
2. Dodajte maslac i žumanjke, pa zamijesite tijesto.
3. Ostavite tijesto u hladnjaku 20 minuta, a zatim ga razvaljajte za kalup (Ø 26 cm) za krustade.
4. Tijesto premjestite u kalup tako da pokrije rubove, izbodite vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 – 20 minuta.
5. Pečeno tijesto ostavite neka se ohladi.
6. Za kremu, prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka.
7. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi i zatim umiješajte pripremljeni puding.
8. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta, a zatim još vruć puding prelijte preko pečene podloge za pite i pustite da se ohladi.
9. Prokuhanom hladnom mlijeku dodajte slatko vrhnje i prašak za kremu.
10. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu kremu.
11. Kremu premažite preko ohlađenog pudinga, a preko kreme rasporedite voće
12. Kolač dobro ohladite.
13. Ohlađeni kolač narežite i poslužite.

Savjet: Za pripremu tijesta upotrijebite maslac sobne temperature.
Vrijeme pripreme: 50 min

foto: promo Podravka
vzaktualno.hr

Alenka Kučić 24391 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

NOVE INFORMACIJE O UŽASU U TOPLIČICI Dvojicu ranio nožem, prijetio ubojstvom još dvjema osobama
Crna kronika
2019-03-17

Sljedeća Vijest

Hoće li Bernardić na izbore s Josipovićem? Antolić Vupora 8. na listi za EU izbore
Politika
2019-03-17
Izdvojeno
Ljeto na tanjuru: Torta s jogurtom i malinama koja se ne peče
Lifestyle
15. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Ovo su najtraženija zanimanja u Varaždinskoj županiji
Događanja
15. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Koncertu “Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom” podršku dao i župan Posavec
Događanja
15. lipnja 2025.
Ivana
Sunčana i vruća nedjelja – držite se hlada i pijte puno tekućine
Hrvatska i svijet
15. lipnja 2025.
Ivana
Video & fotogalerija
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.