Uvode se nove epidemiološke mjere za ugostitelje.
Prema Index.hr-u, ovo su nove mjere i preporuke za kafiće i restorane:
-Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan covid-redar
-Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, po jedan gost na svaka četiri četvorna metra
-Fizički razmak između stolova treba biti tri metra
-Ne smije biti švedskog stola
-Zabranjeni su plesni podiji
-Sve radi do ponoći pa tako i svadbe
-Maske za goste dok hodaju po objektu i ne sjednu za stol i počnu konzumirati hranu i piće
Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je danas odluku prema kojoj je svim ugostiteljima zabranjen rad nakon ponoći.
Ugostiteljski objekti smiju raditi od 6 sati ujutro do 24 sata. Odluka se odnosi i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a ne odnosi se na hotele, kampove i privatni smještaj.
Odluka na snagu stupa od sutra, a nije navedeno do kada će se primjenjivati, piše Index.hr.
Lokalni stožeri mogu uvesti i kraće radno vrijeme
Na prijedlog županijskog stožera civilne zaštite radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga može se, za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, dodatno ograničiti, napominju iz Stožera.
"Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju ugostiteljskim objektima, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i OPG-ovi obvezni su organizirati rad u skladu s općim i posebnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te osigurati da se njihovi zaposlenici i gosti pridržavaju utvrđenih epidemioloških mjera", navodi se u odluci.
vzaktualno.hr/index.hr