Iako mu je naziv brzi kolač sa šljivama, ovaj se kolač može napraviti i s drugim vrstama voća. Jednako će biti ukusan s višnjama (svježim ili iz kompota), breskvama, trešnjama, grožđem ili marelicama. Baza mu je fini biskvit u koji idu samo dva jaja, a svi sastojci se mjere na žlice pa za ovaj recept nije potrebna vaga.
Recept smo pronašli na stranici Reci Peci, naše poznate „čarobnice u kuhinji” Sandre Gašparić, a ovaj je brzi kolač urnebesno sočan i sasvim poseban! Iskoristite sezonu šljiva i počastite se ovim finim desertom što prije.
POTREBNO:
-2 jaja
-12 žlica šećera
-12 žlica ulja
-12 žlica mlijeka
-16 žlica brašna
-2 žlice praška za pecivo
-2 žlice vanilin šećera-
800 g očišćenih plavih šljiva
PRIPREMA:
Za biskvit miksati cijela jaja sa šećerom tako dugo dok se ne dobije pjenasta svjetlo žuta masa. Tada dodati ulje pa opet dobro izmiksati i sjediniti. Nakon ulja treba dodati naizmjence brašno, prašak za pecivo i mlijeko.
Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (36×20 cm). Poravnati pa gore rasporediti šljive nasjeckane na manje komadiće.
Kolač peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180*C 30 minuta. Pečeni kolač malo ohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti.
Posjetite i vi stranicu recipeci.com na kojoj ćete pronaći niz odličnih recepata za domaća jela i ukusne slastice.
screenshot/recipeci.com
ak/vzaktualno.hr