Iako vrijeme danas neće biti baš blagonaklono prema onima koji imaju namjeru nastaviti našu tradiciju i državni praznik začiniti roštiljanjem, pravi će se znalci sigurno snaći. Uostalom, ne očekuju se veće količine kiše i neće stalno padati, stoga vjerujemo da će svi moći "postupiti prema planu".
Meso ste vjerojatno nabavili, i roštilj-majstora također, a mi ćemo predložiti salatu koja će odlično ići uz ukusno meso (da ne bi uvijek bila "klasika" – paradajz, luk, paprika!).
Naziv joj je Salata za sva osjetila, a priprema je vrlo jednostavna – samo treba znati koje sve sastojke upotrijebiti.
Sastojci:
1 konzerva crvenog graha
1 konzerva kukuruza šećerca
1 glavica ljubičastog luka
3-4 mlada crna luka
1 crvena paprika
10-ak cherry rajčica
1 ljuta papričica (može, ali ne mora)
sol i biber
par listova zelene salate
malo maslinovog ulja
malo octa
Ako je društvo na ručku veće, malo "podebljajte" količinu sastojaka.
Priprema:
Grah i kukuruz šećerac ocijediti od tekućine pa dodati ostalo usitnjeno povrće. Posoliti po ukusu, dodati malo bibera i preliti octom i uljem.
Pažljivo promiješati salatu. U posudu za serviranje staviti nekoliko listova zelene salate pa Salatu za sva osjetila rasporediti po njoj.
Ljutu papričicu staviti na vrh ili sa strane, pa k'o voli, nek' izvoli!
Prije serviranja dobro ohladiti.
Evo i još jedne zanimljive ideje za serviranje salate:
www.vzaktualno.hr/coolinarika