Pripremite slatku štrucu od pistacija, kolač od pistacija kakav još niste probali. Donosimo vam recept sa stranice recepti.index.hr.
Sastojci za biskvit:
250 g glatkog brašna
150 g šećera
1prašak za pecivo
1 prstohvat soli
180 g pistacija
1 avokado
150 ml biljnog mlijeka (ili kravljeg ako želite)
100 ml ulja
1limun - korica i sok
1 žličica ekstrakta vanilije
Za preljev:
100 g šećera u prahu
2 žlice limunovog soka
Priprema: Upalite pećnicu i pripremite kalup. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za kruh (dublji, duguljasti) obložite papirom za pečenje.
Napravite smjesu i stavite sve suhe sastojke u veliku zdjelu.Pistacije ubacite u multipraktik i usitnite u sitne mrvice. Dodajte avokado, mlijeko, ulje, limunov sok/koricu i vaniliju (u multipraktik s pistacijama). Miješajte dok više ne bude komadića avokada.
Smjesa može biti grudasta od pistacija i to je u redu. Ulijte smjesu s pistacijama u zdjelu sa suhim sastojcima. Lagano miješajte dok se ne sjedini. Tijesto mora biti dosta gusto.
Prebacite u kalup
Stavite tijesto u kalup za kruh. Pecite oko sat vremena i provjerite čačkalicom je li pečeno. Ako se po vrhu hvata tamna boja, pokrijte papirom za pečenje da ne zagori. Ohladite.
Napravite glazuru
Izmiješajte šećer u prahu i limunov sok dok se ne sjedine. Kada se kolač potpuno ohladi, premažite glazuru po vrhu. Po želji pospite pistacijama.
FOTO: Screenshot
vzaktualno.hr/recepti.index.hr