Ove nedjelje za vas donosimo finu i ukusnu prhku jogurt pitu od borovnica. Uživajte u pripremi i naravno gotovoj piti.
Tijesto
400 g bezglutenskog brašna
1 prašak za pecivo
200 g maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
3 žumanjka
100 g šećera
1 vanilin šećer
Nadjev
3 bjelanjka
5 žlica brašna
100 g šećera
1vanilin šećer
400 ml jogurta
180 g kiselog vrhnja
300 g borovnica
Priprema
Zamijesite tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Manji dio tijesta zamotajte u plastičnu foliju i spremite u zamrzivač, a veći dio tijesta stavite u hladnjak na barem pola sata.
Napravite nadjev
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Jogurt i kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerima pa dodajte brašno i lagano špatulom umiješajte bjelanjke.
Stavite u kalup
Veći dio tijesta razvaljajte i stavite u kalup. Na njega rasporedite nadjev te po njemu pobacajte borovnice i utisnite ih. Gornji dio tijesta naribajte na nadjev.
Ispecite
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, otprilike 40 minuta. Pečen kolač ostavite da se ohladi te ga po želji pospite šećerom u prahu.
FOTO: Screenshot
vzaktualno.hr/recepti.index.hr