U atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu danas su počeli „Oblizeki Varaždinske županije“. Ako već niste probali, svakako navratite u sljedeća tri dana.
Jedno od najljepših dvorišta u Varaždinu od danas pa do nedjelje postaje mjesto susreta, druženja, uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro.
Šarm kuhinje varaždinskoga kraja bio je i ostao u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice uzgojene marljivim težačkim rukama. Osobitost su svakako domaće zaštićene namirnice prepoznate i u Europi koje se koriste za pripremu vrhunskih jela.
– Najljepše dvorište u Varaždinu zaslužuje biti javni prostor. Nakon šest dana „razglednice“ za snimanje i fotografiranje, posljednja četiri dana Špancirfesta želimo na jednom mjestu predstaviti tradicionalna jela, tradicionalne namirnice spremljene na moderniji način. A uz meni idu i vina nagrađena na Decanteru – naglasio je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.
Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazuju nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice. Svakoga dana posjetitelje čeka novi meni.
Promotivna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju „Oblizeka Varaždinske županije“ je od 18 do 23 sata.
Dođite i uživajte!
ŠPAJZKARTA
Petak, 27. kolovoza
• Pašteta od fazana
• Svinjska pečenka, krpice s Varaždinskim zeljem
• Kuruzna zljevka sa sirom i orasima
Subota, 28. kolovoza
• Svinjski file sa suhim šljivama na kukuruznom kruhu
• Punjena patka s Varaždinskom heljdom
• Piramida od kestena
Nedjelja, 29. kolovoza
• Domaća šunka s Ludbreškim hrenom
• Pohani pileći savitak u bučinim košticama, povrće na toplički
• Toplička kupališna torta
n.kalajdžija / vzaktualno.hr