Počela je sezona finog, mirisnog kestena koji mami još jedan zalogaj više. Za ovu nedjelju pronašli smo fini recept za Parfe kocke s kestenom koji prenosimo s coolinarika.com.
SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI ZA BISKVIT:
3 jaja,
3 žlice šećera,
6 žlica mlijeka,
5 žlica brašna,
1 žlica kakaa
1/2 prašak za pecivo
Prvo izmiksajte snijeg od bjelanjaka, zatim dodajte šećer. Kada dobro izmiksate, dodajte mlijeko, zatim brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano miksajte i izlijte u lim za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva. Najbolja provjera da li je biskvit pečen je zabosti čačkalicu u biskvit. Ako je čačkalica čista, biskvit je gotov, a jednostavno možete i kupiti gotove biskvite.
KREMA:
½ vrećice Parfe kreme
200 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
150 g kuhanoga propasiranog kestena
60 g maslaca
2-3 žlice mljevenih oraha
1 Vanilin šećer
1 žlica ruma
ZA ČOKOLADNU GLAZURU:
125 g margarina
1 žlica ulja
250 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA :
1.Vanilin šećer i 3 žlice vode prokuhajte, maknite s vatre, dodajte maslac narezan na komadiće i miješajte da se otopi. Sve umiješajte u propasirani kesten.
2.U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja, prašak za parfe kremu i miksajte oko 3 minute. Umiješajte pripremljeni kesten, rum i orahe.
3.Kremu istresite na biskvit koji ste prethodno poprskali s malo ruma.
4. Dok se kolač hladi u hladnjaku pripremite čokoladnu glazuru. Margarin kuhajte na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2-3 minute kako bi se slegao talog.
6.U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajte otopljeni margarin miješajući metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu masu.
vzaktualno.hr / coolinarika.com