Prenosimo vam recept za osvježavajuću i laganu tortu koja se ne peče idealnu za vruće ljetne dane.
Sastojci
Podloga
250 g integralnih keksi
130 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
Nadjev
600 ml jogurta
120 g šećera u prahu
400 ml vrhnja za šlag
1 vanilin šećer
6 listića želatine
400 g malina
1.Izradite podlogu
Kekse usitnite, pomiješajte sa šećerom u prahu, dodajte otopljeni maslac. Sve dobro promiješajte. Smjesu utisnite u kalup promjera 24 cm i stavite u hladnjak.
2.Pripremite želatinu
Želatinu namočite u vodi, zatim ocijedite.
3.Izmiksajte jogurt i šećer, dodajte želatinu
U većoj posudi izmiksajte jogurt i šećer u prahu. Dodajte ocijeđenu, zagrijanu želatinu. Dobro izmiksajte kako bi se sastojci sjedinili.
4. Dodajte vrhnje za šlag
Mikserom istucite šlag, dodajte ga pripremljenoj smjesi jogurta i šećera, sve dobro izmiješajte.
5. Složite tortu
Na pripremljenu podlogu od keksa posložite oprane maline, prelijte ih pripremljenim nadjevom. Zagladite i izravnajte kremu.
6.Stavite na hlađenje
Gotovu tortu stavite u hladnjak na minimalno 4 sata, najbolje preko noći.
Ohlađenu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite malinama ii drugim voćem po želji.
vzaktualno.hr/recepti.index.hr