Predstavljene su sve aktivnosti u promociji plasmana županijske robne marke "Međimurski kalamper" na hrvatsko tržište.
Župan Međimurske županije Matija Posavec uime Međimurske županije zahvalio je Udruzi međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira.
-Kad govorimo o proizvodnji krumpira, 1874 hektara u Međimurju je pod krumpirom, što znači da se godišnje proizvodi oko 101 tisuća tona, što je 70% proizvodnje cijele Republike Hrvatske – istaknuo je Posavec.
Župan Posavec je naglasio da su s procesom brendiranja započeli još 2019. godine, a danas postoji udruga koja okuplja proizvođače i daje jedan snažan doprinos kako bi se taj krumpir distribuirao na hrvatsko tržište i kako bi bio brendiran.
Naglasio je kako Međimurska županija kroz razne projekte, doprinose i potpore uvijek podupire poljoprivrednu proizvodnju, bez obzira na izazove s kojima se suočavaju.
-Kroz brendiranje međimurskog kalampera želimo brendirati i Međimursku županiju - kao zelenu oazu u srcu Europe, kao županiju koja ima svoju tradiciju, svoju povijest i svoju kvalitetu proizvodnje poljoprivrednih proizvoda – zaključio je Posavec i dodao kako će i dalje stajati iza Udruge i davati im svu moguću podršku i pomoć.
Damir Mesarić, predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira, najprije se zahvalio županu Posavcu, kao i Međimurskoj županiji na svoj podrški. Istaknuo je kako su uvijek imali identitet, ali nikad u nekom vizualnom obliku – a sada se to i ostvarilo.
-Nije lako se probiti s jednom markom, pogotovo kad trgovački lanci tjeraju svoje marke. Mislim da ćemo kao Međimurski kalamper zauzeti svoje mjesto kakvome i pripadamo - najavio je Mesarić.
Voditelj Službe uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Milorad Šubić, osvrnuo se na tradiciju, digitalizaciju kao i inovaciju, a napomenuo je kako je već sredinom devedesetih stvorena ideja o početnoj digitalizaciji.
-Ja se nadam da će suradnja biti dobra i s regionalnom i samoupravnom jedinicom, na neki način rezultate našega rada možete vidjeti i napipati i nadam se degustirati - rekao je Šubić.
vzaktualno.hr/mdjak